- hirdetés -

Az Idősek Napja alkalmából az Őszirózsa és a Reménység Klub tagjait köszöntötték szeptember 23-án, Szentetornyán a Közösségi Házban.
Hagyomány már, hogy minden évben október elsejéhez közeledve az Egyesített Szociális Központ ünnepségsorozat keretében köszönti a városban élő idős embereket. Az ünnepségek sora Szentetornyán kezdődött, ahol a szentetornyai és rákóczitelepi időseket köszöntötték.
Az idős embereket tisztelnünk kell. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak érzését, hogy értékeljük őket. A fiatal nemzedék az elődök által megalkotott világba születik bele. Mindennapi munkánkhoz az elődök nyújtotta mintából meríthetünk hitet, erőt, bátorságot. Sokat segítenek nekünk tapasztalataik átadásával, véleményük, bölcsességük megosztásával. E meghitt szavakkal vette kezdetét az ünnepség, majd dr. Dancsó József alpolgármester, országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket.

Megörökíteni az emlékeket (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Beszédében kiemelte, az önkormányzat lehetőségeihez mérten mindent megtesz azért, hogy az időseket ellátó intézményeiben megteremtsék a megfelelő feltételeket ahhoz, hogy az idős emberek gondtalanul élhessék mindennapjaikat.
Vaszkán Erzsébet, az Egyesített Szociális Központ vezetője kiemelte, az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az idősek világnapját, azóta minden év október elsején az időseket ünnepeljük. Orosházán is hagyomány, hogy az ESZK ünnepségsorozat keretében köszönti az ellátórendszerébe tartozó időseket.
– Fontos, hogy mindennap figyeljünk az idős emberekre. Szükségünk van arra a tapasztalatra, bölcsességre, értékekre, melyeket képviselnek. Általuk saját életünket gazdagíthatjuk – hangsúlyozta Vaszkán Erzsébet.
Az ünnepség a Vadvirág Esély Klub, az Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a rákóczitelepi iskolások műsorával folytatódott, majd ebéddel vendégelték meg az ünnepelteket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.