- hirdetés -

Vetélkedő iskolásoknak és közös biciklizés a városban. Ez volt a szerdai program.
A Czina iskola csapata nyerte a vetélkedőt szerdán a Kossuth utcán tartott sorversenyben. Az Európai Mobilitási Hét zárónapján, szeptember 22-én a Kossuth utcán nem közlekedhettek autók, a város így figyelmeztetett a gyalogos és kerékpáros közlekedés alternatívájára.
A délelőtti órákban általános iskolák felsős képviselői mérték össze ügyességüket. Az esemény Németh Béla polgármester köszöntő szavaival kezdődött, majd a csapatok saját indulót írtak, az akadályok között kanyargó sorversenyben pedig a titkos mondatot egymásnak átadva szerezhettek pontokat. A sok bicós diák közül az általunk megszólaltatottak mindegyike tudott amellett érvelni, hogy miért kell ilyen alkalmakat szervezni, és miért fontos, hogy az autót gyakran cseréljük kerékpárra. A versenyben másodikok lettek a táncsicsosok, harmadik helyen a Székács iskola végzett. Az ajándék prizmák és pólók a Nemzeti Erőforrás minisztériumtól érkeztek, a közvetítő a polgármesteri hivatal munkatársa volt.

Ismét kerékpárra pattant a város apraja-nagyja (klikk a képre)
Fotók: Rajki Judit és Kecskeméti Krisztina
Az autómentes nap délutánja tömegeket mozgatott meg, és gördített két keréken a már szokásos útvonalon. Az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete hagyományaihoz híven ismét kerékpáros felvonulást szervezett az Autómentes napon. Mintegy kétszázan tekerték végig a 6-7 kilométeres távot a városban. A cél ezúttal is a gépkocsit kiváltó alternatív közlekedési formák, az egészséges életmód, a természet- és a környezetvédelem népszerűsítése volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.