- hirdetés -

Nem tarthatja meg fórumát az MSZP-s jelölt a Harruckern iskolában. Megtartja előtte.
Füvesi Sándor a 5-ös körzet MSZP-s önkormányzati jelöltje hívott össze sajtótájékoztatót kedd délelőtt.
– Apropója, hogy kitiltottak engem és úgy érzem, hogy velem együtt az orosháziakat a saját iskolájukból. Az MSZP választókerületenként tart fórumot, az 5-ösét azonban az előzetes egyeztetések ellenére nem tarthatjuk meg a volt Mezgében – mondta Füvesi, aki már meghirdette a fórumot és elkészültek erre vonatkozó szórólapjai is.
A fórum időpontját és helyszínét időben leszervezte a párt – ennek felelőse Bogdánffy Csaba volt. A szocialista frakció vezetője még szeptember elején kereste meg az iskolát, hogy helyet kérjen a fórumozók számára.
– Biztosítottak arról, hogy megkapjuk a helyet, majd Kovács Zsuzsa oktatásiegységvezető-helyettes múlt héten felhívott, hogy a formaságok miatt levélben keressük meg a Harruckern intézmény igazgatóját, Zámbó Andrást is.
Megtették, majd a válaszlevélben Kovács Zsuzsa közölte, az intézmény politikai mentességének megőrzése érdekében nem adják oda a termet.
– Ehhez joguk van, de az eljárás vitatható. A Mezgé mindig választási programok helyszíne volt, most szavazási helyszín. A mi iskolánk volt, most kitiltottak onnan, de ezt legalább időben közölhették volna – zárta a jelölt a tájékoztatót.
Kovács Zsuzsával az esti órákban sikerült telefonon beszélnünk. Az oktatásiegységvezető-helyettes szerint mindkét fél tévedett az egyeztetés során. Mint mondta, a párt megkereste az iskolát a fórum ügyében, ám ez egy szóbeli volt, amit nem követett hivatalos, írásbeli megkeresés. Majd portálunkon olvasta, hogy az iskolában rendezi a fórumot az MSZP jelöltje.
– Oktatási egységként tájékoztatnunk kell a feletteseinket, amit ebben az ügyben is megtettem. Az iskolavezetés írásbeli kérelmet kért, majd úgy döntött, nem tud termet biztosítani, mert meg kívánja őrizni a politikamentességet. Az iskola számára ugyanis a diákok az elsők, szeretnénk nyugodt körülmények között az oktatással, az iskola fejlődésével foglalkozni – összegezte Kovács Zsuzsa.

A fórum nem marad el: pénteken 17 órakor nem a Harruckern iskolában, hanem előtte várják a tájékozódni vágyókat.

Füvesi a sajtótájékoztatón megjegyezte, tudomása szerint, csak az MSZP-nek van választási programja, melyet el is juttattak a választópolgároknak. De hol a Fidesz programja? – tette fel a kérdést.
Zalai Mihály, a Fidesz kampányfőnöke adta meg a választ:
– A Fidesz programja nem rövid 16 pontocska, ezért egyrészt dr. Dancsó József polgármesterjelölt ismertette azt kampánynyitó rendezvényünkön, melyen dr. Navracsics Tibor miniszter is jelen volt, másrészt 15 napja olvasható jelöltünk honlapján is. Sajnálom, hogy Füvesi Sándor nem találkozott még vele.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.