- hirdetés -

60 gyermek kezdte meg a tanévet a kisegítő iskolában. A sérült fiatalokat hiányos felszereltségű iskola és csupasz falak fogadták.
Az utolsó pillanatban dőlt el a kisegítő iskola sorsa, a tanévnyitó napjának délelőttjén jelentették be hivatalosan, hogy Orosházán maradhat a sérült gyermekek oktatása, a Hunyadiból Wesley lett. Az első napok izgalma után megnéztük, hogy kezdődött az idei tanév a 60 gyermek és 12 tanár számára.
Kiderült, hogy az április óta tartó huzavona során az iskola felszerelése alaposan megfogyatkozott, és csupasszá váltak a falak is.  Vetró László, a Wesley iskola orosházi tagintézmény vezetője elmondta, a hiányos felszerelés ellenére is zökkenőmentes az oktatás a Pacsirta utcai épületben.
– Sikeresen beindítottuk a tanévet, 60 gyermekkel tudtuk megnyitni szeptemberben az iskola kapuját. Az ellátott gyermekek között vannak súlyosan sérültek, halmozottan fogyatékosak, értelmileg akadályozottak és tanulásban akadályozottak, az ő ellátásukat tudjuk fölvállalni az idén. A tanításhoz alapvetően szükséges eszközök megvannak, ami hiányzik – például fejlesztőjátékok, tornaszerek – igyekszünk minél hamarabb beszerezni. Az oktatás ennek ellenére zökkenőmentes, ehhez nagyban hozzájárultak a szülők, illetve az itt dolgozó pedagógusok is.

Az osztálytermeket a szülők és a tanárok szépítették (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Arra a kérdésre, hogy várnak-e még az október végi határidőig diákot az iskolába, az igazgató úgy fogalmazott, előreláthatóan nem fognak idén többen beiratkozni, mivel megszűnt egy szakiskolai képzés.
A csupasz falakra a szülők és tanárok találtak megoldást. Összefogtak, hogy ismét barátságos termekben tanulhassanak a gyerekek.
– A padlásról előkerültek a régi szőnyegek, a szülők pedig új függönyöket vásároltak. Még a szivacsokat is mi hoztuk be, de a lényeg, hogy mindenki segített, amiben tudott – mondta Szemenyeiné Farkas Szilvia tanárnő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.