- hirdetés -

Az októberi választáson a Fidesz színeiben dr. Dancsó József indul a polgármesteri címért.
A 2010-es tavaszi országgyűlési választásokat követően Orbán Viktor kormánya soha nem látott lendülettel igyekszik talpra állítani országunkat, amelyet a szocialisták 8 év alatt a csőd szélére kormányoztak. Nagyszerű érzés, hogy ennek a folyamatnak én is részese lehetek, hiszen negyedik ciklusomat kezdhettem a Parlamentben a választók bizalmából, s idén júliustól a Regionális Fejlesztési Tanácsban miniszteri delegáltként is dolgozom.

Dr. Dancsó József
Életem 40 éve, az egyetem kivételével mindig Orosházához kötött. Itt élnek szüleim, a családom, s akikre a legbüszkébb vagyok, a 11 éves fiunk és 8 éves kislányunk. Munkám a bankszektorhoz kötött, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának tanácsadójaként is dolgoztam, a mai napig is tanítok banküzemtant az egyetemen, Budapesten. Angolból és orosz nyelvből szereztem nyelvvizsgát.
A civil világhoz is sok szállal kötődöm, a fogyatékosokat segítő Aranykapocs Alapítvány, az orosházi Toldi Erőemelő SE, a tótkomlósi Rozmár Úszó Egyesület, s a Szegedért Alapítvány kuratóriuma számtalan munkaórát, de egyúttal örömet is okoz. Büszke vagyok, hogy megválasztottak az orosházi római katolikus gyülekezet világi képviselőjének s évek óta szolgálom a Székács József Evangélikus Óvoda és Iskola ügyét az igazgatótanácsában.
Nyolc éve dolgozom a város képviselőtestületében, négy éve alpolgármesterként. Közgazdászként elsősorban költségvetési és pénzügyi kérdésekkel foglalkoztam, de számos más önkormányzati terület is közel került hozzám. Vezetői munkám során arra törekedtem, hogy a szocialista kormányok önkormányzatokat büntető politikája ellenében a városban pénzügyi egyensúly mellett jusson forrás a fejlesztésekre is. Időnként nehéz döntéseket kellett hozni, de az idő bennünket igazolt. Megvédtük kórházunkat a bezárástól úgy, hogy krónikus osztályt hoztunk létre, SZTK-t újítottunk fel és a sürgősségi osztály jövője is biztosított. Az oktatást igyekeztek legjobban megnyomorítani. Új struktúrát kellett kialakítani. Az új modell segítségével százmilliós eszközfejlesztést hajtottunk végre, s óvodai, iskolai felújítási programot vittünk végbe. Büszke vagyok a pezsgő sport és kulturális életre.
Az elkövetkező időszak legfontosabb feladata, hogy megteremtsük az összhangot kormányunk és Orosháza között azért, hogy elért eredményeink megtartása mellett, az új Széchenyi-terv segítségével is, új munkahelyek százainak létrejöttét segítsük. Hiszek az összefogásban, hiszen velünk a kormány!
Dr. Dancsó József

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.