- hirdetés -

Az MSZP orosházi szervezete nevében a hétfő esti Fidesz lakossági fórum kapcsán tartott sajtótájékoztatót Füvesi Sándor kampányfőnök szerda délelőtt.
– Eltelt 4 év, a Fidesz elszámol a korábbi ígéreteivel. A Dancsó József vezette Fidesz 2006-ban sok ígéretet tett, de káosz és semmittevés következett – kezdte sajtótájékoztatóját Füvesi Sándor.
Elmondta, 2006-ban az MSZP egy kiadványban mutatta be a megelőző 12 év fejlesztéseit. Ennek kapcsán nem értik, hogy Dancsó József ezekről programjában miért mint látványberuházásokról beszél.
– Kérem Dancsó Józsefet, mutasson rá a látványberuházásokra. Mire gondol: Gyopárosfürdőre, az iskolák felújítására? Miért általánosságban beszél mindig? – tette fel a kérdést Füvesi, aki megemlítette, hogy a kórház és a vasúti szárnyvonalak megmentése Fetser Jánosnak és Varga Zoltánnak köszönhető. Úgy fogalmazott, hogy aggodalomra ad okot a kórház élén politikai okból történt vezetőváltás, és ezért vannak most bizonytalanságban a dolgozók és a betegek.
– Örülünk, hogy a 2006-ban Fetser János által elindított beruházásokat úgy ahogy be tudták fejezni. De sajnos azokat is botrányosan. A szakrendelő megújulása sem Dancsó Józsefhez köthető, így itt is idegen tollakkal ékeskedik a képviselő. Ráadásul a városnak közel 70 millió forintot kellett visszafizetni, mert nem úgy valósult meg a beruházás, ahogy az a pályázatban volt. Ezért ki vállalja a felelősséget? – kérdezte Füvesi, aki szerint az Alföld szálló bontása, a Középdűlő felújítása és a belvárosi kerékpárút megépítése jelképezi a botrányos előző éveket leginkább.
Az MSZP-s kampányfőnök meglátása szerint az is botrányos, hogy Dancsó József pénzügyi szakembernek nevezi magát, miközben a város működési hitelre szorult és a kötvénykibocsátás „nagyjából 500 milliós buktát jelentett Orosházának”.
– Megbukott a Dancsó-Németh páros. Ezt igazolja, hogy nem indítják Németh Bélát polgármesternek és a helyi mondanivaló helyett a kormány leple alatt az orosháziakat akarják szédíteni. A munkahelyteremtésről beszélt Dancsó József a fórumon, ez fontos téma, csakhogy az elmúlt években mégis Fetser János segítette nyertes pályázathoz a Linamart – mondta Füvesi. Kitért Németh Béla azon állításaira is, miszerint az MSZP-s országgyűlési képviselők leszavazták a városi pályázatokat, amihez hozzátette, ilyenről ők nem tudnak. Megemlítette Dancsó azon bejelentését is, mely szerint 2011-ben egy szegedi cég 100 munkahelyet létesít Orosházán. Ezt érdekesnek tartotta, és bemutatta az Orosházi Élet korábbi számát, melyben Németh Béla ugyanezt a bejelentést már egyszer megtette 2007-ben.
– Az viszont, hogy Dancsó József a Mezgé átadását sikeres dolognak tartja felháborító. Van bőr a képén ezt mondani, amikor többek között az iskola 300 hektár bérelt földje utáni területalapú támogatás már nem Orosházára érkezik. Dancsó József ne próbáljon más tollával ékeskedni, mert látják az orosháziak, hogy a király meztelen – zárta a tájékoztatót Füvesi Sándor.

Dancsó: az emberek összefogásra vágynak

Délután értük el telefonon Dancsó Józsefet, aki reagálásában elmondta: furcsállja, hogy ezeket a gondolatokat nem Fetser János fogalmazta meg, hanem az a Füvesi Sándor, aki sosem volt még önkormányzati képviselő.
– Bár, hogy ha a főnöke eljárását követi – aki 4 éven át egyszer sem méltatta arra a képviselő-testület üléseit hogy eljöjjön, hisz 2006-ban sértődése miatt mandátumáról is lemondott – semmin nem csodálkozom. Azokkal a tényekkel azonban, hogy az elmúlt 4 évben 4 milliárd forinttal növekedett a város vagyona lehet vitatkozni,de nem érdemes. Az MSZP-sek a tényeket nem akarják tudomásul venni. De jobb lenne végre önmagukba nézni és nem a békétlenséget keresni, hanem a város közösen megoldandó feladataira koncentrálni, a legjobb megoldásokat megtalálni. Az emberek nyugalomra, békességre és összefogásra vágynak. Magam részéről ezt szeretném megvalósítani, a politikai ellenfeleim – úgy tűnik – másban érdekeltek – mondta Dancsó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.