- hirdetés -

A fenti címmel tartott sajtótájékoztatót dr. Dancsó József fideszes polgármester jelölt, melyre Fetser János reagált nem sokkal később.
– A minap a kezembe került az MSZP szórólapja, ahol legújabban fasisztákat pártolóként jelenítenek meg a FIDESZ polgármesterjelöltjeként. Fontos ügynek tartom több ok miatt is, ezért nyilvánosan válaszolok Fetser Jánosnak és az MSZP-nek a szórólapra – kezdte szerda reggeli sajtótájékoztatóját dr. Dancsó József.
Elhangzott, hogy „az MSZP kampánnyal kapcsolatos felfogásába sok minden belefér, így többek között a tények szándékos elferdítése is”. Dancsó szerint Fetser János és az MSZP kampánystábja már több eredménytelen kísérletet is tett a lejáratására.
– E cselekedetük mellett azonban csak azért nem megyek el szó nélkül, mert tudom, hogy a fasisztázás csak az MSZP által elkövetett bűnök leplezéséről szól! Hallotta bárki is Fetser Jánost elhatárolódni Hagyó Miklóstól vagy más, bűncselekményt elkövető MSZP-s elvtársától? Zuschlagtól vagy a bukott erzsébetvárosi polgármestertől? Ugye nem?! Önnek, Fetser Úr, fasisztázás és hőbörgés helyett többek között inkább arról illene számot adnia, hogy Gyurcsány Ferenccel és MSZP-s elvtársaival miért akarták bezárni az Orosházi Városi Kórházat, miért akarták megszüntetni az Orosháza városához kapcsolódó vasúti szárnyvonalakat. Miért hagyta, hogy évente 500 millió forinttal kevesebb pénzt kapjon a város az államtól iskolára és egészségügyre – mondta Dancsó József.
A fideszes politikus úgy fogalmazott, hogy Fetser János azért bujkált az orosháziak elől, azért nem ment el egyetlen testületi ülésre sem, hogy senki se tudja a szemébe mondani az igazságot, hogy semmit nem tett ezért az országért, sem Orosháza városáért.
– Fetser úr csendesen, parlamenti képviselői fizetését zsebében tudva lapult, várva a kedvező pillanatot, várva, hogy a háttérből irányítva mocskolódó és lejárató kampánnyal támadva, az önkormányzat munkáját folyamatosan megnehezítve újra beülhessen a városvezetői székbe. Ha kérhetnénk, egy kicsit szerényebb hangnemben kampányoljon és számoljon be az orosházi közvéleménynek, mivel volt oly nagyon elfoglalva az elmúlt négy évben! Milyen eredményeket ért el, miben segített Orosházának – emelte ki Dancsó.
A Fidesz orosházi országgyűlési képviselőjeként és polgármesterjelöltjeként Dancsó József kijelentette, hogy az orosházi Fidesz frakció egyetlen képviselője és jelöltje nem ért egyet sem a kommunista, sem a fasiszta ideológiával. Elhatárolódnak és elítélik mind a fasiszta, mind a kommunista diktatúrák cselekedeteit.
– A Fidesz nem hagyja magát provokálni és továbbra is tisztességes és érdemi kampányt kíván folytatni – zárult a tájékoztató.

Fetser: büszke vagyok a munkámra

A tájékoztató után telefonon értük el Fetser Jánost, aki kiemelte: büszke az elmúlt 4 évi tevékenységére.
– Soha nem látott mennyiségű iskolát újítottunk fel Orosházán és a térségben egyaránt. Büszke vagyok arra, hogy nem vettem részt a testületi üléseken, hisz ott olyan minősíthetetlen hangnemet alakítottak ki, mely méltatlan minden orosházi képviselőhöz. Büszke vagyok arra, hogy a munkámnak köszönhetően a kórház megmaradt, az Orosháza-Szentes vasúti szárnyvonal megmentését pedig  személyesen tárgyaltam le a miniszteri biztossal, aki orosházi származású – szögezte le Fetser János, aki elmondta még, hogy segítségével többek között 750 milliót nyert uniós forrásból a gyopárosi fürdő, melyet azonban a mai napig nem tudtak felhasználni.
– Azt gondolom, hogy emelt fővel járhatok és járok az emberek között, hisz a polgármesteri és a képviselői munkám is eredményes volt, ezt pedig nem a Fidesznek, hanem a választóknak kell majd megítélni. Nem kellene üzengetni, szívesen kiállok Dancsó úrral egy nyilvános vitára, ahol ezeket a dolgokat tisztázhatjuk – zárta reagálását Fetser János MSZP-s polgármester jelölt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.