- hirdetés -

500 milliós költségvetése volt a Eötvös iskola felújításának. A felújítás a nevelési program megvalósítását szolgálja.
A magyar állam és az Európai Unió 450 millió forintos támogatása mellett Orosháza önkormányzata 10 százalék önerőt vállalt, azaz 50 millió forinttal járult hozzá a projekt megvalósításához.
Az infrastrukturális háttér biztosítása, a felújítások az iskola emelt szintű nevelési programját szolgálja. A program a sajátos nevelési igényű, a hátrányos helyzetű gyerekek esetében nagy jelentőségű.

A projekt költségvetése:
A teljes elszámolható költség: 500 135 625 Ft.
Támogatás az eu és a magyar állam részéről: 450 012 063 Ft.
Önkormányzati saját erő: 50 013 562 Ft.
Építésre fordítható összeg: 427 082 921 Ft.
Eszközbeszerzésre fordítható összeg: 30 000 000 Ft.

– Az 500 millió forintból a tornacsarnok részleges felújítása és a tanügyi épület teljes körű felújítása történt meg. Ez utóbbi energetikai korszerűsítést, külső-belső szigetelésjavítást, épületgépészeti felújítást, fűtés- és világításkorszerűsítést, valamint teljes körű akadálymentesítést foglal magába. A magyar oktatási rendszer követelményeinek megfelel az iskola – tudtuk meg Szederháti István projektmenedzsertől.

Újabb napkollektorok került az iskola tetejére (Fotó: Melega Krisztián)
Az akadálymentesítés előírás, szerencsére azonban az Eötvös iskola egyetlen diákjának sincs szüksége rá. A támogatási szerződés tavaly decemberben lépett életbe, több mint egy év előkészítés előzte meg a pályázat fejlesztési szakaszát. Januárban kezdte el a munkát az orosházi kivitelező, a műszaki átadás-átvétel augusztus 26-án volt. A keddi tanévnyitó előtt egy nappal még az utolsó simításokat végezték: felfúrták az információs táblákat, helyükre kerültek az új bútorok. Az iskolát az ünnepélyes szalagátvágás után birtokba vehette a csaknem 400 diák.

Orosháza legfiatalabb iskolája az Eötvös : 1985-ben épült, és most először újították fel. Az iskolák 1998-ban kezdődött felújítási sorozata most ezzel az intézménnyel zárult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.