- hirdetés -

A Városi Képtárban szeptember 3-án 18 órakor nyitják meg Könnyű Attila János absztrakt festőművész tárlatát, melyet 21 órától a művelődési központban látványos Art of Dance show műsor követ.
A kiállításról és az Art of Dance látványos felhozataláról ide kattintva olvashatsz bővebben. Most a művészt mutatjuk be röviden.
Mi indította el önt a művészi pályán?

Könnyű Attila János
A képzőművészet az építészet társművészete. Már építészeti tanulmányaim során érdeklődéssel fordultam a képzőművészet felé, a színek gazdag világa egy új dimenziót nyitott meg előttem.
Miért pont az absztrakt stílust választotta?
Első mesteremet, Kolozsvári Grandpierre Miklóst követve eleinte a szürrealizmus irányába fordultam. A régóta készülődő belső irányváltást Kokas Ignác hozta el számomra, természetelvű művei lenyűgöző hatásúak. Kokas Ignác nemzedékek hosszú sorát indította útnak a Képzőművészeti Főiskola (ma: Képzőművészeti Egyetem) műtermi mestereként. A mester lényeges tanácsokat és távolabbi iránymutatást adott a számomra, mely iránymutatás egyik eredménye, hogy az absztrakt expresszionisták nyomdokaiba léptem.
Milyen képeket hoz Orosházára? Mit üzen velük az ittenieknek?
Orosházán azokat a festményeimet mutatom be, melyek inspirációim közül leginkább illeszkednek a Dél-Alföld gazdag világához, titokzatos szépségéhez. Kiállított festményeim üzenete, hogy a szépség kiemel a mindennapok küzdelmeiből és nehézségeiből, ereje mindent legyőz.
httpv://www.youtube.com/watch?v=U2JHCcuAuCw

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.