- hirdetés -

Nem mindennapi kiállítás és parti helyszíne lesz Orosháza. Könnyű Attila János absztrakt festőművész hozza el képeit a Városi Képtárba. A kiállítás megnyitót a művelődési központban egy szenzációs parti követi majd CKM címlaplányokkal, a Fashion TV amerikai partijainak lemezlovasával Candyman da Marquis-al és Emilio élő koncertjével. És várhatóan 2 év után újra fellép Claudia Zorbas is.
„Az alkotás hatása…teremteni, a semmiből előhozni valamit” – ezt vallja K. A. J., azaz Könnyű Attila János absztrakt expresszionista festő, aki 2010. szeptember 3-án, Orosházán mutatja be festményeit a Városi Képtárban.

Könnyű Attila János
A számos hazai és nemzetközi műgyűjtő, többek között a legnagyobb Munkácsy gyűjteménnyel rendelkező Pákh Imre, valamint a nagybányai festészet mecénásai és műgyűjtői, Somlói Antal és felesége is részt vesz A „Mesterek nyomában…egy új világ kapujában” című tárlat megnyitóján. A kiállítást Rózsa T. Endre elismert művészettörténész nyitja meg.
„Festményeimmel illusztrálom a „semmit”, az ismeretlent mutatom, mely egyszerre kelt bennünk félelmet, reményt és vágyakozást” – nyilatkozta K.A.J. az általa kifejlesztett egyedi módszerével elért hatásokról. Meditatív és absztrakt munkáin az életerő érzékeny ábrázolásával igyekszik lehetőséget nyújtani a világegyetem titkainak megértéséhez, valamint felhívja a figyelmet a folyamatosan növekvő high-tech őrületre és az ebben rejlő veszélyekre. Életművében számos intenzív hatás mellett nagy jelentőséggel bír Gerhard Richter, Jackson Pollock, Williem de Koonig, Clyfford Still, Zao Wou-ki munkássága is.
A kiállítás megnyitóját követően az év szuperprodukciójával folytatódik az est, a Petőfi Művelődési Központban. Egy eddig ismeretlen videó képalkotás megjelenítését és egyéb látványelemekkel felépített show műsort láthatnak az érdeklődők. Az Art of Dance címet viselő produkció szorosan kapcsolódik a kiállításhoz, amelyben a Fashion TV amerikai partijainak lemezlovasa, Candyman da Marquis és Kingkonga – élő, improvizatív elemeket is tartalmazó, ütőhangszeres zenei kísérete hallható. A színpadi látványt a CKM címlaplányai teszik még egyedibbé és stílusosabbá. Az est sztárvendége EMILIO egy különleges jazz-soul koncertet ad, és szintén fellép Szirtes Edina Mókus hegedűművész, valamint 2 év kihagyás után várhatóan Claudia Zorbas orosházi hegedűs is újra közönség elé áll.
——————————————-
MESTEREK NYOMÁBAN… EGY ÚJ VILÁG KAPUJÁBAN
K. A. J. Könnyű Attila János tárlata
Megnyitó: 2010. szeptember 3. péntek 18.00 óra
Cím: Orosháza, Városi Képtár, 5900 Orosháza, Thék Endre utca 1.
Art of Dance
DJ Candyman da Marquis
KingKonga live percussions
Káprázatos táncosok
Szirtes Edina Mókus és Claudia Zorbas hegedűművészek
Sztárvedég: Emilio
Időpont: 2010. szeptember 3. (péntek) 21 óra – Belépő: 1.000 Ft
Cím: Orosháza, Petőfi Művelődési Központ, 5900 Orosháza, Kossuth Lajos utca 1.
A rendezvény médiatámogatója az Orosházi Média Kft.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.