- hirdetés -

Hagyomány már az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete életében, hogy augusztus 20-án ünnepélyes keretek között köszöntik a 80 éves és annál idősebb tagjaikat.
Az ünnepségen 150-en vettek részt, az ünnepeltek száma mintegy hatvan volt – akik közül ötvenen el is tudtak jönni.
A rendezvény keretében Szokup Lajost, az orosházi üveggyár megalapítóját is szertették volna 90. születésnapja, illetve névnapja alkalmából köszönteni, ám sajnos egészségi állapota miatt nem tudott jelen lenni. Viszont az eseményen megjelent, így köszöntötték újonnan érkező tagként a 91 éves Madács Jánost.
Az ünnepséget dr. Násztor Sándor egyesületi elnök nyitotta meg, aki beszédében kiemelte a város életét meghatározó nagy iparágakat (olaj, üveg- és gépgyártás), melyek hozzájárultak ahhoz, hogy Orosháza ki tudott emelkedni a legnagyobb magyar faluk közül, és a megye ipari központjává vált.

A nyugdíjasoknál szép hagyomány az idősek köszöntése (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

91 és 87

Az ünnepségen részt vett dr. Dancsó József alpolgármester, aki beszédében elismerően szólt az egyesület munkájáról. Úgy fogalmazott, azt a munkát, amit a nyugdíjasok végeztek, azt elvenni, megmásítani nem szabad. Majd köszöntötte a legidősebb férfi tagot a 91 éves Benczúr Pali bácsit, valamint a legidősebb hölgy tagot a 87 éves Nagy Gábornét.
Az ünnepi ebéd után a kikapcsolódás, kötetlen beszélgetés vette át a főszerepet, a talpalávalóról Kasza Béla és zenekara gondoskodott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.