- hirdetés -

Az ünnepi hosszú hétvége rendezvénysorozata Bogárzón folytatódott szombaton. A gazdakör és a lovas egyesület szervezésében sok-sok program volt ezen a napon is.
Az V. Nemzetközi Gazdatalálkozót és Aratóünnepet és a XLII. Orosházi Nemzetközi Lóversenyt rendezték meg szombaton a bogárzói lóversenypályán. Németh Béla polgármester nyitotta meg a rendezvényt, köszöntötte a megjelenteket Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára is. Az új kenyeret Fazakas Attila katolikus plébános áldotta meg.
A megnyitó után programok sokasága várta a Bogárzóra kilátogatókat. Mihalik Barna, az Orosházi Lovas Egyesület alelnöke az OrosCafé.hu-nak elmondta, hogy a lóversenyre az orosházi és környékbeli lovasok mellett érkeztek indulók Szerbiából, többek közt Szabadka és Szenttamás térségéből is. A szervezők reményei szerint a jövőben többnapos rendezvénnyé is kinőheti magát az augusztus 20-i, nemzetközi lóverseny Orosházán.

A gépek és a lovak jól megfértek egymás mellett (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Az ügető-, galopp- és fogatversenyek mellett voltak még bemutatók, kirakodóvásár, állatsimogató, játszóház, Gazda Forma-1 néven pedig ügyességi versenyt szerveztek izgalmas feladatokkal.
A szombati program keretében nemzetközi gazdatalálkozóra is sor került. Az egyeztetésen a legégetőbb kérdések kerültek napirendre. A részletekért kattints ide.
A XLII. Orosházi Nemzetközi Lóverseny eredményeit a www.oroslovas.hu oldalon teszik közzé a szervezők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.