- hirdetés -

Szeptember helyett októberben készül el a Könd utcai óvodán a magastető. Az Ifjúság utcai óvoda jól áll, az Eötvös iskolában is halad a munka.
Németh Béla polgármester szerint a mostani felújítások az elmúlt 2-3 év hozadékai:
– Sok időbe telik, amíg egy-egy pályázaton nyert forráshoz hozzájut a város és azt fel is tudjuk használni. Külön öröm azonban számomra, hogy egyre több pályázatunkat koronázza siker, így megújulhatnak intézményeink – mondta a városvezető.
A 30 éves Könd utcai óvodán várhatóan október végére elkészül a magastető. A 24 millió forintos összköltségű beruházásra (amiből 18 millió pályázati forrás) nagy szükség volt, hiszen az óvoda folyamatosan beázott. A cserére az önkormányzat közbeszerzési eljárást írt ki, amire egy ajánlat érkezett. Ennek eredményhirdetése a jövő héten lesz, a szerződéskötés augusztus 23-a után várható. A munka tehát augusztus végén kezdődhet el, és várhatóan október végére fejeződhet be – tudtuk meg Barák Anitától, a városfejlesztési osztály vezető-helyettesétől.

Október végéig a Könd utcai ovisoknak más óvodába kell járniuk, a szülők az óvónőknél érdeklődhetnek a részletekről.

A 35 éves Ifjúság utcai óvodában 26 millió forintból (amiből 20 millió pályázati forrás) már kicserélték a külső nyílászárókat, a homlokzatot nemesvakolattal látták el. Mindezek mellett megtörténik a csapadékvíz elvezetése a falazatok mellől a szikkasztó árkokba. A kivitelező a jövő hét végén készülhet el a munkálatokkal, a műszaki átadás-átvétel (amennyiben minden megfelelő) augusztus közepén lehet. Ezen kívül a közmunkások is dolgoznak az óvodában, kisebb munkákat, burkolást, laminálást végeznek.

Az Ifjúság utcai ovi megújult külsővel (Fotó: Melega Krisztián)
Az Eötvös iskolában is folyamatos a munka. Július 29-én volt az új személyfelvonó lift műszaki átadása, a beüzemelés folyamatban van. Barák Anita elmondta, a homlokzati szigetelés az utolsó fázisába ért, a lábazat szigetelése pedig elkezdődött. Folyamatban van az új napkollektoros rásegítő melegvíz ellátás beüzemelése. Emellett belső munkálatokat is végeznek: például villamos, távközlési és internet kábel szerelését, mellékhelyiségek és tantermek fűtőtesteinek felszerelését, a tantermek PVC burkolatának ragasztását, valamint a belső festési munkákat és a takarítást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.