- hirdetés -

Idén ismét egy hetet tölthettek együtt a város katolikus gyermekei a már évek óta megrendezett napközis táborban. A hittan mellett angol, tenisz és úszás is szerepelt a foglalkozások között.
A múlt héten öt napon át élvezhették a napközis hittantábor foglalkozásait a város katolikus csemetéi a Kazszer Teniszklubnál. Fazakas Attila plébániai kormányzó, a tábor szervezője 2008 óta dolgozik Orosházán. Azóta segítőivel minden nyáron igyekszik  olyan élményt nyújtani a gyerekeknek a hittantáborral, ami igazán maradandó a számukra. A cél a hasznos kikapcsolódás mellett az is, hogy az egyházat, a pap személyét közelebb hozzák a fiatalokhoz. A gyerekek reggel 8-ra mentek, 9-kor pedig elkezdődtek a foglalkozások, amik délután 4-ig tartottak. Több mint 50 apróság fordult meg a táborban, mely II. János Pál pápa életére volt felépítve.
A foglalkozásokon csak katolikus gyerekek vettek részt. Ennek miértjéről Fazakas Attila mesélt.
– II. János Pál pápáról tudjuk, hogy egy utazó pápa volt, aki ezekkel az utakkal az egységet igyekezett elősegíteni azokban a nehéz, kommunista időkben. Mi is erre, az egységre törekszünk, azonban előtte, vagyis mielőtt kitekintünk más vallások felé, szükségünk van arra, hogy mi magunk – mint katolikusok – megerősödjünk, egységben legyünk.

Sportoltak és alkottak a gyerekek (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

Ép testben ép lélek

A hittanórák mellett volt kézműveskedés és angol nyelvi oktatás, sőt teniszezés és úszás is. Fazakas Attila elmagyarázta, hogyan kapcsolódnak ezek a valláshoz.
– Ha II. János Pál pápa életét megfigyeljük, akkor láthatjuk, hogy nagyon sokat adott a sportra, modern kifejezéssel élve az egészséges életmódra. Síelni járt, hegyeket mászott, sőt még kenuzott is. Ezért arra gondoltunk, hogy itt, a nyári táborban az ő példáját követjük mi is, természetesen a helyi sajátosságokat kihasználva. Így igyekeztünk olyan sportolási lehetőségeket biztosítani, melyeken keresztül a gyerekek ki tudnak kapcsolódni.
Pénteken 4 órakor még nem ért véget a szórakozás. A tábor utolsó napjára a gyerekek mellett  a szülőket és a család többi tagját is várták, egy amolyan családi napra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.