- hirdetés -

Ez volt a mottója annak a  fesztiválnak, amit a közelmúltban dalokkal, versekkel és táncokkal tarkítottak a város és a környező települések nyugdíjasai. Vendégek is érkeztek a rendezvényre, mégpedig Romániából.
Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete július 16-án immáron negyedik alkalommal rendezte meg Városi és Kistérségi Nyugdíjas Fesztiválját a Nyugdíjasházban. Több településről, többek közt Gádorosról, Nagyszénásról, Gerendásról és Tótkomlósról érkeztek a vendégek, mintegy 250-en.
A találkozón megjelent nyugdíjas csoportok, klubok egy része fellépéssel is készült. A fesztiválnak ugyanis volt egy kulturális másfél órája, amikor a résztvevők dalokkal, versekkel szórakoztatták közönségüket. Itt volt például Békéssámsonról egy asszonykórus, a Rákóczitelepről jött zenészek pedig humoros jelenetekkel nevettették meg a nézőket.

A rákóczitelepi férfiak műsora sok mosolyt csalt az arcokra (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A műsorszámok után a szervezők emléklapokat osztottak ki a fellépőknek, hiszen ahogy azt Dr. Násztor Sándor, az egyesület elnöke elmondta, ez nem egy verseny, hanem egy olyan szórakoztató másfél óra, ahol minden műsorszám egyenértékű. A klubelnök megnyitóbeszéde után Dr. Dancsó József alpolgármester szólalt fel, majd beszédet mondott az Aradi Nyugdíjas Liga elnöke is.
Jó szokásukat megtartva a fesztiválon résztvevők ezt követően néhány aprósággal ajándékozták meg egymást, valamint a Romániából érkezett vendégeket. A nap ezt követő része finom ebédet, és ami a legfontosabb, jóízű beszélgetéseket kínált, hiszen a fesztivál „faladata” az, hogy lehetőséget nyújtson a nyugdíjas közösségeknek a jó kapcsolatok kialakítására.

„Összetartani lélekben és gondolatban, őrizni a becsületes múltunkat, erősíteni egymás között, hogy nem volt hiábavaló. Hogy érdemes továbbra is egymásra figyelni, egymást segíteni társadalmi és családi életünkben egyaránt.” – ezek a nyugdíjasok elvei.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.