- hirdetés -

A tavalyi évben benyújtott pályázatoknak köszönhetően a város óvodáinak és iskoláinak szakmai és informatikai fejlesztésre több mint 10 milliót nyert az önkormányzat.
Őrületes vakondgolf. 54 ezer forint értékben többek közt erre is futotta abból a 3 millióból, amit az orosházi Napköziotthonos óvodának nyert az önkormányzat. Az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz benyújtott pályázati összegből ugyanis a szakmai és informatikai fejlesztési feladatok támogatására az óvodának ennyi pénzt sikerült fordítania. Természetesen volt helye a pénznek, melyből leginkább játékokat vásároltak a kicsiknek. A 9 darab vakondgolf mellett homokozó és vizes asztal, zenedoboz, festő ablak játék, talpérzékelő korong, fogós nagyító doboz és Tai Chi egyensúlyozó is belefért a 3 millióba.

Webkamera, fényképező és hangfal

Az általános iskolák természetesen már nem ilyen jópofa, kreatív játékokkal gazdagodtak, hanem a tanuláshoz hasznos eszközökkel. 4 millió forint értékben interaktív tananyagokat kaptak, melyekkel izgalmasabb és könnyebb is a tanulás. Emellett a technikai fejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetett a pályázó önkormányzat. Hangfalak, webkamerák, digitális fényképezőgép, fénymásoló és mini PC töltőkocsi is volt a „csomagban”.
Az óvodák és általános iskolák mellett a Táncsics gimnáziumnak is jutott a pályázaton nyert pénzből. Ők 3, 7 millió forint értékben kaptak eszközöket, köztük 5 db digitális fényképezőgépet, melynek darabja 180 ezer forint volt, valamint 3 db 400 ezer forintos fénymásoló is érkezett az iskolába.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.