- hirdetés -

30 éves Vízió és 81 éves fúvószenekar. Két orosházi „banda” az Orosháza Fesztiválon, szombaton, némi közjátékkal.
Szombat délután az Árpád-kertben a harminc éve megalakult Vízió lépett színpadra. A zenekar mint mindig, most is saját számokkal szórakoztatta a nagyérdeműt. Sajnos azonban az eredetileg tervezett másfél óra helyett jóval rövidebb lett a programjuk. Ennek oka, hogy az előre meghirdetett fesztiváludvari helyszín helyett az esti Hooligans koncertet a szervezők kihozták az Árpád-kertbe.

A Vízió saját számokat adott elő (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Innentől azonban borult minden időbeosztás, hiszen a koncertek fontos velejárójára, a technikai beállásra már nem maradt idő. Így történhetett meg az a kellemetlen helyzet is, hogy a Megasztárba bejutott orosházi Törköly Marci – bár felkonferálták a Vízió előtt – nem játszhatta végig egyetlen számát, hiszen a külsős technikusok leállították.
A Vízió koncertjének egyik érdekessége volt a Pedálblues című szerzemény, melyet városunk utazója, Lénárt „Léna” Ferenc tiszteletére írt a zenekar. A Vízióról korábban itt írtunk.
Ezután az Orosházi Fúvószenekar töltötte meg muzsikájával a teret a művelődési ház hátsó bejáratánál. A fúvósok egy órán keresztül igazi promenade hangulatot varázsoltak a zárónapra, amit a szépszámú közönség lelkes tapssal jutalmazott. A K. Tóth László vezette zenekar ismert slágereket játszott közel egy órán át. A térzene végét azonban beárnyékolta, hogy a nagyszínpadon elkezdték a Hooligans koncertre a beállópróbát, és ennek hangja elnyomta a fúvószenét.
A bosszúságok némi odafigyeléssel elkerülhetők lettek volna, ennek ellenére jól sikerült ez a délután (is).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.