- hirdetés -

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum kissé rendhagyó ülést tartott a napokban. A szakembereknek a napirendi pontok megtárgyalása után lehetőségük volt arra, hogy egy fiatal rendező drogokról szóló nyertes kisfilmjéből tanuljanak.
Az orosházi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) június 28-án ülésezett a Polgármesteri Hivatalban. Elsőként arról a nemrégiben megvalósult tiszaújvárosi és szekszárdi utazásról esett szó, melynek célja a KEF- ek egymás közti tapasztalatcseréje volt. Az orosháziak közül néhányan ugyanis több városba is ellátogatottak azért, hogy az ottani szervezet munkáját megismerjék, és hogy ötleteket merítsenek a látottakból.
Az egymás közötti tapasztalatcsere segíti abban, hogy jól használják ki a pályázati pénzek adta lehetőségeket és az önkormányzati támogatásokat. Halustyik Éva, a fórum tagja kiemelte, az orosházi KEF eredményes, aktív, jó munkát végez. Ebben a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet is megerősítette a tagokat.

Csak még egy kör

A KEF idén is több pályázatban vesz részt. Ezek négy kategóriába tartoznak: prevenció, kezelés ellátás, kutatás és koordinálás. A Kortárs, sorstárs pályázat főként a családon belüli erőszak megelőzésére, valamint a konfliktuskezelésre irányul. A Tudás-anyag pályázat a helyi szociális szakemberek képzésében jelent segítséget. Az említett két pályázattól egy-egy millió forintot vár a KEF – tudtuk meg Dávid Zoltántól, az egyeztető fórum elnökétől.
Az ülésen bemutatták Németh Mariann kisfilmjét, aminek témája a drog. A „Csak még egy kör” győzött az Életrevaló Egyesület drogprevenciós filmpályázatán. A kisfilm elkészítésben Mariann rendezőként és forgatókönyvíróként vett részt. A történet egy drogfogyasztóról szól, aki egyre lejjebb és lejjebb csúszik a lejtőn. Folyamatosan omlik össze az élete, veszíti el a családját és a barátait, adja el mindenét, csak hogy megszerezze magának a napi adagot.
A film drogprevenciós előadásokon, programokon is nagy sikerrel szerepelt már, hatásos eszköz lehet a megelőzésben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.