- hirdetés -

A rákóczitelepi orvosi rendelőt hosszú idő óta először újították fel jelentős mértékben.
A mintegy 1600 lakót ellátó körzetben évek óta hányatott sorsa volt az épületnek, olykor tűzoltás jelleggel tatarozták, most azonban mintegy 1,5 millió forintból jelentős állagmegóvási munkálatokat hajtottak végre. A közmunka program keretében dolgozók végezték a szakmunkát, az anyagköltséget a költségvetésből szánták erre a célra.
– A külső homlokzat vakolatát javították ki és festették újra, a nyílászárókat mázolták újra, beltéri festést valósítottak meg. A beázási gócpontokat megszüntették, átvizsgálták és kijavították a sérült tetőrészeket – tudtuk meg Bagi Lászlótól, a városfejlesztési osztály vezetőjétől.

Lévai Andrea, dr. Dancsó József és Bagi László a felújított rendelőben (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
– Örömmel tapasztalhatják a lakók, hogy a rendelő környezete is megszépült – nyilatkozta a körzet képviselője, dr. Dancsó József alpolgármester, – ez talán ahhoz is hozzájárul, hogy a jelenleg ideiglenes praxist értékesíteni lehessen. Amennyiben ez nem sikerül, az értékesítés joga visszaszáll az önkormányzatra. Tudjuk, hogy orvoshiány van az országban, de reméljük, a vegyes körzet (felnőtt és gyermek) vonzó lesz valakinek. A városvezetés mindenképpen gondoskodik arról, hogy egyetlen napra se maradjanak ellátatlanul a betegek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.