- hirdetés -

Az orosházi májbeteg kislányt, Csete Sárát csütörtökön műtik. Az időpont biztosnak tűnik, szükség is van rá, a kislány nincs túl jól.
„Gondolunk rátok, szorítunk értetek. Minden rendben lesz! Erőt és kitartást!”- ilyen és ehhez hasonló jókívánságokkal tartják az erőt az egyik közösségi portálon az ismerősök, barátok, rokonok a Németországban tartózkodó családban, miután kiderült, holnap műtik a kicsi Sárát. A folyamatosan elhalasztott műtétek és bizonytalanság miatt szükségük is van rá.

A család bizakodó a műtét előtt (Fotó: Melega Krisztián)
Mint beszámoltunk róla, Csete Sára féléves kislány epehólyag nélkül született, emiatt károsodott a mája. A kislányon a májátültetés segíthet. A műtétet a németországi Kielben vállalták el. A beavatkozás 35 millió forintba kerül, melyet a társadalombiztosítás finanszíroz. A kint tartózkodás minden költségét azonban a családnak kell állnia. A városban példátlan összefogás indult el. Gyűjtést rendeztek, sportesemények nevezési díjait ajánlották fel, ismerősök és ismeretlenek segítettek.
A család június 8-án utazott Kielbe. Már egy hónapja. Sárával eleinte nem volt gond, azonban az utóbbi időben nem akart enni. Szerdán délután e-mailt kaptunk az édesanyától, Molnár Szilviától:
„Holnap lesz a műtét, ma reggel tudtuk meg. Sajnos mivel Sára nem akart enni és inni csak aludt, ezért vasárnap este bekerült az intenzív osztályra. Ki volt már kissé száradva, ezért leesett a nátrium szintje. Mivel szinte semmit nem evett, így bizonyos vitaminok szintjei is lejjebb estek a kelleténél. Most már mindent pótoltak neki, jól van, de már nem hozhatjuk ki az osztályról, mert előkészítik a műtétre. Nagyon rossz így látnunk, de holnaptól minden jó lesz!” – olvasható a levélben. A beavatkozás este 7-8 óráig tart.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.