- hirdetés -

Megnyílt a Fesztivál Galéria is különleges fotókkal, spirituális témájú képekkel és restaurált tárgyakkal.
A Fesztivál Galériában, – a József Attila iskola tornaterme – pénteken öt órakor már szép számmal gyűltek a képzőművészet iránt érdeklődők . Ekkor nyílt meg ugyanis a galéria kiállítása.
Idén már harmadjára rendeznek erre a helyszínre a fesztivál ideje alatt tárlatot. Ez alkalommal Szórád Mónika grafikus „Világokon át” , Szücs László fotográfus „Madártávlatból” és Bánfi Gábor szobrászművész és restaurátor „Átmentett örökségek” című kiállítását csodálhatják meg az érdeklődők a fesztivál ideje alatt.
Elsőként Bánfi Gábor saját munkájáról, a restaurálás folyamatáról beszélt a galériába látogatóknak. Feladata a kulturális örökségek megvédése, valamint ezeknek a romlástól való megóvása úgy, hogy közben a ne hamisítson, ne változtasson a tárgyakon.

A tárlat egyik látványossága: hőlégballonos légifelvétel Orosházáról
Szűcs László különleges munkákkal készült a tárlatra. Héliumballonra szerelt fényképező segítségével örökítette meg városunkat. A módszer előnye, hogy több órán keresztül, zavartalanul és veszélytelenül lebeghet ily módon a fényképező a levegőben. Rádiótávirányítóval mozgatják az eszközt, majd kivárva a legalkalmasabb pillanatot, exponálnak. Az elkészített felvételeket több méteresre nagyított változatban láthatták a megjelentek.
Végül Kohut Béla Szórád Mónika alkotásait mutatta be. Mónikát leginkább a spirituális világ, a földön túli dolgok ragadják meg. Hatással van rá a keleti kultúra, a maja és inka világ és Afrika „képei” is. A sokszínű munkák üzenete azonban azonos, és egy szóban megragadható: ez a szó a szeretet.

A kiállított munkák az Orosháza Fesztivál alatt minden nap megtekinthetők a Fesztivál Galériában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.