- hirdetés -

Vasárnap öt helyszínen mérkőztek meg a szupernagyik és unokáik. A cél az volt, hogy bebizonyítsák, ők alkotják a legkreatívabb, legügyesebb és legbátrabb csapatot.
Az orosházi Nagycsaládosok Egyesülete és a művelődési központ idén második alkalommal rendezte meg a Szupernagyi-unoka versenyt az Orosháza Fesztiválon. Azokat a játékos kedvű nagymamákat és unokáikat várták a vetélkedőre, akik nyitottak voltak a szellemi és fizikai próbákra egyaránt.
Összesen hét csapat jelentkezett a két részletben, délelőtt és délután zajló több mint tízállomásos versenyre. A csapatok létszáma változó volt. A kétfőstől egészen az ötfősig jelentkeztek, hiszen a játékok úgy voltak felépítve, hogy a létszámától nem függött a siker. Így a nagymamák az összes unokájukat magukkal hozhatták a megmérettetésre. A versenyszámok között találhattunk olyat is, amiben a nagymamáknak volt már tapasztalata (tésztakészítés), és olyan is, amiben az unokák próbálhatták már ki magukat (motoros szimulációs játék, vagy éppen a kapura rúgás).

Vetélkedő szupernagyik (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Egész nap együtt a család

Délelőtt versenyben résztvevők a Kul-TÚRA nevet viselő feladat megoldásához a város kulturális intézményeibe, a Városi Képtárba, a Szántó Kovács múzeumba, a Fesztivál Galériába és a művelődési házba látogattak el. Délután az Árpád-kertben és a PMK-ban folytatódott a verseny kreatív feladatokkal, és a versenyzők számára az egyik legizgalmasabbnak bizonyult óriás társasjátékkal, ahol az unokák maguk töltötték be a bábuk szerepét.
– A verseny célja az volt, hogy a jelentkezőknek egy közös, családi szórakozásra adjunk lehetőséget. Idén az értékelést úgy oldottuk meg, hogy a versenyzőknek smiley pontokat osztunk ki, és a vetélkedő végén a résztvevők maguk választhatták ki a nyereményüket  – tudtuk meg Takácsné Manczúr Gabriella szervezőtől.

A Szupernagyi-unoka verseny bronzérmese a Gézengúzok csapata lett, a második helyen pedig Mésziék végeztek. A képzeletbeli dobogó első fokára három csapat állhatott fel: ők a Mama muffinok, a Martinedit, valamint a Mókus csapat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.