- hirdetés -

Közeledik a tanév vége, de az áprilisi és májusi hónap is mozgalmasan telt a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium tanulóinak.

Az idei írásbeli érettségi vizsgákat követő napokban az intézmény hagyományos projektvetélkedőjét rendezte meg, ahol a 10. évfolyamos osztályok vettek részt. A rendezvény idei témáját a hungarikumok jelentették, az osztályok 6 fős csapatokkal készültek. Az előzetes feladat plakátkészítés volt, egy-egy hungarikum bemutatásaként. A versenyszámok között szerepelt puzzle, activity, licitálós, keresztrejtvény és wordwall. A játékos vetélkedő jó hangulatban telt el, minden csapat oklevelet és tárgyjutalmat kapott. A győztes végül a 10. C osztály lett.

A rendész tanulóknak is mozgalmasan teltek az elmúlt hetek. A 10. A osztályos rendészek egy fogalmazás feladat miatt kerültek kapcsolatba Póka György festő, grafikussal, akinek annyira tetszettek a pályaművek, hogy 3 tanulót egy-egy festménnyel jutalmazott. Fehér Renáta Réka, Szabó Dominik Zoltán és Szabó Laura Éva (szakoktatójuk Jova Attila) a „Teremtés”-sorozatból kaptak egy-egy alkotást.

A 11. B osztályos rendész tanulók 5 fős csapattal indultak a Szegeden rendezett Szent György-napi akadályversenyen, ahol a 8. helyezést érték el. A Páratlanok csapat tagjai Domján Szimonetta, Macsári Renáta, Bordás Levente, Salamon Zsolt és Szikszai Henrik voltak, felkészítő tanáraik pedig Novák István és Váradi Gergő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.