- hirdetés -

A szombati heves szél fákat döntött ki Gádoroson. A tűzoltóknak sok dolguk akadt.
Szombaton 12 óra után néhány perccel heves szélvihar és néhány percig tartó zivatar söpört végig Gádoroson. Az igen heves vihar komoly gondokat okozott a lakóházakban, az orosházi tűzoltóságra több segélyhívás érkezett.
A károkról Hajdú Péter alezredes, orosházi tűzoltóparancsnok nyilatkozott:
– Több helyszínre vonultunk szombaton. Elsőként bejelentést kaptunk Gádorosról, ahol egy fenyőfa derékban eltört és ráborult egy padlásteres lakóházra. Az egyik fecskendőnk és a kosár indult a helyszínre. Azonban útközben a szél kettőjük között az útra döntött egy fát, így először saját maguknak kellett utat vágniuk. Még kiérkezés előtt észlelték, hogy a gádorosi fénysorompó mellett egy hatalmas fa dőlt rá a villanyvezetékre. A kollégák értesítették a Démász szakembereit, hiszen áram alatt lévő helyszínen nem lehet dolgozni – hangsúlyozta a parancsnok.

A házat is megrongálta a kidőlő fa (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor
Hajdú Péter elmondta, hogy a derékba tört fenyőfát sikerült leszedni a tetőről, majd ezt követően visszamentek a vasúti átjáró mellé. Itt azzal szembesültek, hogy a villanyvezeték mellett egy másik fa a közelben lévő tanyára dőlt. Miután ezt is feldarabolták, Gerendásra kaptak riasztást, ahol egy akácfa dőlt villanyvezetékre és telefonvezetékre.
Személyi sérülés nem történt, főleg a lakóházak tetőszerkezete és a fák szenvedtek károkat a rövid ideig tartó, de intenzív viharban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.