- hirdetés -

A múlt hét végén Rákóczitelepen csengettek a Víziközmű Társulat munkatársai. Személyesen keresték fel azokat a lakosokat, akik eddig még nem csatlakoztak a készülő szennyvízcsatorna hálózat megépítéséért felálló társulathoz.
Az általános tapasztalat az volt, hogy az otthon lévők érdeklődve fogadták a megbízólevéllel és kitűzővel érkező embereket és mindenki tájékozott volt a legújabb fejleményekről, az összegekről. Az eddigihez képest 3 nap alatt megduplázódott a rákóczitelepi belépők száma: az 1289 ingatlan közül már 653-an jelezték, szeretnék ha megépülne a csatorna, így be is léptek a Víziközmű Társulatba. A városrészen így már több mint 50 %-os a csatornázás támogatottsága.

Kérdések és válaszok

Voltak olyan lakók, akik különböző okokra hivatkozva elutasították a belépést. Néhányan kifogásolták, hogy a szerződéskötésre érkező biztosok felkészületlenek, és telefonálgatnak a válaszokért. Ezt felvetettük a tervező Kövite Plusz Kft. munkatársának, Imre Editnek is.
– Örömteli, hogy a lakosok kérdésekkel fordulnak munkatársainkhoz. A továbbiakban is erre biztatok mindenkit, készséggel válaszolnak a kollégák a felvetésekre. Sok helyen olyan egyéni kérdésekkel álltak elő az ingatlantulajdonosok, amikre ott helyben nem tudtak a szervezők választ adni. Ezért telefonon kérdezték meg egyes műszaki paraméterekről az irodában tartózkodó szakembereket. Az a célunk, hogy konkrét, pontos és szakszerű válaszokat adjunk a felmerülő kérdésekre – mondta Imre Edit.

A csatornázásban érintett négy körzet közül a Szőlő városrész a legaktívabb: itt már a lakosok több mint 60 %-a csatlakozott a Víziközmű Társulathoz.

Az jár jól, aki most lép be

– A csatornázás elemi érdekünk, ezért a város képviselői egyhangúlag csökkentették a lakossági díjakat az elmúlt ülésen, ezzel az önkormányzat vállalta át a terhek egy részét az emberektől – mondta Burka László. A Víziközmű Társulat elnöke örömét fejezte ki, hogy az elmúlt hetekben megnőtt a belépő ingatlantulajdonosok aránya, akik ezzel a döntéssel aktívan kiveszik részüket a fejlesztésből.
– A csatornázás kivitelezésének megfigyelésére és pénzügyi ellenőrzésére annak van joga, aki önként belép a társulatba. Így személyesen részt vehet minden közgyűlésen, ahol a fontos döntések születnek, a tagsággal együtt pedig beleszólási joga is lesz a folyamatokba. Aki önként belép a társulatba, az LTP szerződés esetén 1660 forintot fizet havonta. Aki viszont most valamilyen oknál fogva kimarad, az a társulat megalakulása után – a törvény rendelkezése szerint – úgynevezett kényszertaggá válik, és 40 %-al több pénzt kell fizetnie havonta. A Víziközmű Társulat felállása után minden csatornázással érintett ingatlantulajdonos tagja lesz a társulatnak. A törvény úgy rendelkezik, hogy a többség akarata érvényes a kisebbségre is – fogalmazott Burka László.

Klikkeljen és tudjon meg még többet a csatornázásról

Következik Szentetornya

Házhoz mennek a Víziközmű Társulat szervezői, ezen a hétvégén Szentetornyát járják be, így könnyítik meg a csatlakozás lehetőségét. Június 26-27-én (szombat, vasárnap) reggel 8.30 és este 19.30 között keresik fel az ingatlantulajdonosokat. Ezért kérik, hogy az ingatlan tulajdonosa tartózkodjon otthon a fenti időpontban.

Fontos tudnia, a szervezők a helyi Víziközmű Társulat szervezőbizottsága kitűzőjét viselik és semmilyen körülmények között nem kérnek öntől pénzt!

Belépési nyilatkozatot a polgármesteri hivatalban is tehet: ezen a hétvégén 9 óra és 20 óra között, hétköznapokon pedig reggel 8-tól 16 óráig a városfejlesztési osztályon, Jankóné Tóth Olgánál (a hivatal telefonszáma: 06 68/413-022).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.