- hirdetés -

A város egyik legnagyobb mezőgazdasági cége volt és jelenlegi dolgozóinak adott elismeréseket.
Az elmúlt héten többnapos ünnepségsorozat keretében emlékeztek arra, hogy a jelenlegi AGRO-M Zrt – a valamikor Orosházi Állami Gazdaság – 60 éves. Június 17-én, csütörtökön este díszvacsorán adtak át elismeréseket. Most bemutatjuk a kitüntetetteket.
Jónás Imréné

Jónás Imréné ismeri a szakma csínját-bínját
(Fotók: Kecskeméti Krisztina)
1973. július 24-én, a sertéstelepen kezdte pályafutását szülészként.
Munkáját lelkiismeretesen, nagy szakmai odaadással végezte. 1986-ban került a Társaság tulajdonában álló gyopárosi Tópart Panzióba gondnokként, ahol később panzióvezető lett. Ezen munkát jelenleg is nagy odaadással látja el. Közben szakmailag tovább képezte magát. Elsajátította a vendéglátás minden csínját-bínját. Munkáját jelenleg is a vendégek szeretete és megbecsülése övezi.
Mészáros Sándorné
Mészáros Sándorné nagy megbecsülésnek örvend
Közel 40 éve meghatározó személyisége a közösségnek. 1972. július 24-én, mint első munkahelyes kezdte meg munkaviszonyát a gazdaság sertéstelepén szülészként.
Folyamatosan képezte magát, melynek eredményeként sikeres takarmánygazdálkodási vizsgát követően került a keverőüzem élére. Mindig szívén viselte kollégái sorsát így munkatársai 1983. december 13-án megválasztották szakszervezeti titkárnak, mely tisztséget ma is elhivatottan gyakorolja. 1984. január 1-jén a központi irodaházba került, mint üzem-egészségügyi előadó. Jelenleg TB és munkaügyi előadó, ezt a megbízatását is lelkiismeretesen, a munkáltató és munkavállalók megelégedésére végzi.
Katona István
Katona István a fiatal kollégák előtt is nagy szaktekintély
Első munkakönyvi bejegyzése: műhelykisegítő, 1971. július 19-től – 1972. augusztus 19-ig.
Az agráregyetem elvégzése után 1977-ben friss diplomásként először gyakornok, majd növénytermesztési műszakvezető lett. 1978. augusztus 1-jétől növénytermesztési ágazatvezetőként, 1984. októbert 1-jétől a cukorrépa termesztés vezetőjeként tevékenykedett. 1997. márciusában növényvédelmi szakmérnöki diplomát szerzett. Azóta irányítja a több mint 3000 hektárnyi földterület növényvédelmét. Szerénységével és szaktudásával, valamint szakmai elhivatottságával, a föld szeretetével kivívta a fiatal kollégák nagyrabecsülését.
Dr. Násztor Sándor
Dr. Násztor Sándor évtizedekig vezette sikeresen az állami gazdaságot
1971. augusztus 1-jétől 1990. május 11-ig, egészen nyugdíjazásáig az Orosházi Állami Gazdaság igazgatója. Nehéz feladat néhány mondatban összefoglalni a közel 20 éves pályafutását.
Fémjelzi munkáját a háromszoros Kiváló Vállalati cím és a Termelési Nagydíj. Igazgatósága alatt készült el az ország egyik legnagyobb sertéskombinátja, mely a kezdeti nehézségek után 100%-ban az Orosházi Állami Gazdaság tulajdonába került. Szintén az ő időszaka alatt valósult meg a szarvasmarha telep rekonstrukciója. A főtevékenység mellett több szolgáltató ágazatot hozott létre a gazdaságon belül. Ezek közül az Aminocell-hab országos díjat nyert a BNV-n. Jóvoltából 1986-ban már számítástechnikai és irodagépszerviz részleg is működött az Orosházi Állami Gazdaságnál. Kiemelt figyelmet fordított dolgozók szociális, egészségügyi ellátására (üzemi orvosi rendelő, csereüdülési lehetőség külföldön, belföldön egyaránt). Kiemelkedő jövedelmi viszonyokat teremtett Orosházán, a mezőgazdasági és ipari üzemek között is előkelő helyen szerepelt az Állami Gazdaság dolgozóinak bérjövedelme. Irányítása alatt az elmúlt 60 év egyik legsikeresebb időszakát érte meg a társaság.

Nyugdíjas és posztomusz elismerések

A díszvacsora mellett, a nyugdíjas találkozón az alábbi 3 személy kapott kitüntetést:
Gyapjas Ferenc
1971. októbert 15-től – 2006. december 30-ig dolgozott az Állami Gazdaságnál, később az Agro-M Rt.-nél. Lakatosként került az épülő Sertéstelepre. Szerencséjére előzőleg az NDK-ban dolgozott és az ott szerzett nyelvtudását kamatoztatva tolmácskodott a Big-Dutchman cég osztrák képviselőjének „Ress” úrnak. Csoportvezetőként végigkísérte az épülő sertéstelep technológiáját, majd TMK vezetőként 35 éven át üzemeltette, felügyelte, karbantartotta azt. Egyszerű, de nagyszerű embert ismertünk meg személyében.
Csizmadia Ferenc
1958. november 4-től 2001. december 28-i nyugdíjba vonulásáig, több mint 43 évig volt a szarvasmarha ágazat meghatározó személyisége. Tatársáncon kezdte pályafutását telepvezetőként, volt műszakvezető, törzskönyvező, inszeminátor, nyugdíjazásáig a tankerület tehenészeti telepén dolgozott. 43 éves pályafutását szakmai elhivatottság, az állatok szeretete jellemezte. Amit a szarvasmarháról tudni kell, annak Ő mind birtokosa. Munkája példa értékű lehetne a mai fiatal szakemberek számára. Feri bácsi nevéhez fűződik, hogy az országban egyedüliként az Agro-M Zrt. rendelkezik 50 éves tenyésztési, törzskönyvi adatokkal
id. Fülöp Péter (posztomusz kitüntetés)
1952. augusztus 25-től dolgozott a Kertimagnál, Tatársáncon. Előbb gyalogos, majd fogatos, csoportvezető, brigádvezető lett. 1959. áprilisától agronómus. Az egyesülést követően a tatársánci üzemegység vezetője a Szöllősi Állami Gazdaságban. Később gépesítési ágazatvezető egészen az 1978-as nyugdíjazásáig. Nyugdíjasként még hosszú évekig visszajárt kampány munkák idején terményátadóként. Sok milliárd borsószem minősítés fűződik nevéhez a konzervgyárak átadójaként. 5 alkalommal volt kiváló dolgozó és 4 alkalommal miniszteri kitüntetést is kapott. Példás élete, embersége tiszteletet váltott ki az emberek körében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.