- hirdetés -

Június 22-e helyett két nappal később, várhatóan 24-én, csütörtökön műtik Kielben az orosházi májbeteg kislányt.
Másfél hete tartózkodik Kielben szüleivel a májbeteg Csete Sára. Az ottani kórházban végzik el a hat hónapos orosházi kislányon az élődonoros máj-transzplantációt. A család már beköltözött a kórház melletti apartmanba, a szállásuk kényelmes és nyugodt. Az orvosok, a nővérek, valamint a fordítást végző nyugdíjas magyar orvos is mindenben a segítségükre van.
Mint ismert, Sára édesapjának, Csete Sándornak – aki a donor lesz –, a műtétig le kell fogynia 8-10 kilogrammot. Molnár Szilvia édesanyjától, Molnár Jánosnétól megtudtuk, Sándor mindent megtesz a fogyás érdekében, sikerrel, ugyanis csökkennek a kilók. A műtét eredetileg június 22-én, kedden lett volna, ám ekkor tájékoztatja a családot az operáció minden egyes részletéről a beavatkozást végző professzor. Így a műtétet két nappal későbbre, június 24-re halasztották. A kislány jól viseli a kint tartózkodást, közben két fogacskája is kibújt.
A család köszönetét fejezi ki a rákóczitelepi sportpályán rendezett Szuperinfó-kupán nevezett csapatoknak. A kispályás labdarúgótorna ugyanis jótékonysági célokat szolgált. A nevezési díjat Sára gyógyítására ajánlották fel. Az összeg már meg is érkezett a családhoz, mely nagy segítségükre van. Hálásak érte!

A családnak anyagilag igen megterhelő a kint tartózkodás. Aki továbbra is támogatná Sára gyógyulását, kérjük adományát a család közvetlen bankszámlaszámára utalja OTP Orosháza: 11773339-11337188
Akik név nélkül, kisebb összeggel tudnak és szeretnének segíteni, a Petőfi Művelődési Központban kihelyezett pénzgyűjtő urnába dobhatják adományaikat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.