- hirdetés -

Egy orosházi lány, aki csodálatos hangjával már Norvégiát is meghódította. Bordás Mária nemrégiben visszatért szülővárosába, hogy egy koncerttel ajándékozza meg a helyieket.

Bordás Mária június 11-én ajándékkoncertet adott Orosházának a művelődési házban. A művésznő egy órán keresztül szórakoztatta közönségét a szinte telt házas teremben. Mária már igen fiatalon közel került a zenéhez. A Liszt Ferenc zeneiskolába járt zenetagozatra, valamint tagja volt a Kodály Zoltán Gyermekkórusnak is. 2006 óta Norvégiában él, ahol az oszlói Barratt Due Zeneintézet főiskolai hallgatója. Az idén második alkalommal nyerte el a Barratt Due Szimfónikus Zenekar szólistaszerepét, 2010-ben pedig az oszlói Operaklub Tehetségdíját is átvehette.

Repertoárjában többek közt Dvořàk, Brahms, Csajkovszkij, Verdi és Puccini darabok szerepeltek. A zongorakísérő, Rakai András, a Szegedi Nemzeti Színház korrepetitora is játszott két darabot, ezzel is színesítve a műsort.

Bordás Mária nagy örömmel ajándékozta meg Orosházát az ingyenes koncerttel. Szikoráné Dénes Katalin szervezőtől megtudtuk, februárban talán lesz még egy fellépés. Azonban ez még a jövő kérdése…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.