- hirdetés -

Sírtak, amikor meghallották, hogy úton a segítség. Az orosházi kistérség összefogott az elöntött Felsőzsolcáért.
A megáradt Sajó a hétvégén öntötte el a 7000 lelkes, Miskolc melletti települést. A város nagy része víz alatt, sorra dőlnek össze a házak.
Ebben a helyzetben nagy segítséget jelenthet az az adomány, amely szerda reggel indul útra Orosházáról. Az Orosházi Kistérség Többcélú Társulása elnökeként Németh Béla polgármester elmondta, a város és a kistérség valamennyi települése – Békéssámson, Csanádapáca, Csorvás, Gádoros, Gerendás, Kardoskút, Nagyszénás, Pusztaföldvár, Tótkomlós – összefogott. Az önkormányzatok 500 ezer forint feletti adományához sorra csatlakoznak a magánszemélyek.
Fejes Róbertnétól, a kistérségi iroda vezetőjétől, az adománygyűjtés koordinátorától megtudtuk, hogy a felsőzsolcaiak sírtak, amikor meghallották, gyűjtés indult a számukra, úton a segítség.
A kamion szerda reggel Gádoroson veszi fel azt a 150 kiló kenyeret, amelyet egy gádorosi pék adományoz az árvízkárosultaknak. A fuvar szintén felajánlás, a járműre Orosházán rakják fel az összegyűlt adományokat, innen indul el a reggeli órákban. Eddig víz, fertőtlenítőszer, 100 ezer forint értékben étel, többek közt 40 kg liszt gyűlt össze.

Aki teheti, segítsen! A polgármesteri hivatal hátsó udvaránál, a kistérségi irodánál hétfő délután 16 óráig, kedden reggel 7.30-tól este 18 óráig várják az adományokat: vízre, ruhaneműre, tartós élelmiszerre és fertőtlenítőszerekre van szükség.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.