- hirdetés -

A tánc fegyelemre nevel, tartást ad és emellett természetesen szórakoztat is. Ezt tapasztalta az a 126 gyerek is, aki a Székács iskola dísztermében  tánctudásáról adott bizonyságot június első napján.
Társastánc csoportok és osztályok év végi műsorát tekinthették meg az érdeklődők június 1-jén a Székács József evangélikus iskola dísztermében. Az est folyamán gyermek és junior csoportok, a 8. osztály, a 7/6-os, a 11/4 és a 11/6-os évfolyam diákjai léptek fel. Ezek a csemeték zömében az evangélikus iskola tanítványai, akik egész évben az Antali Zoltán tánctanár által vezetett tánc- és emellett illemórán vettek részt.

6 éves kortól 18 éves korig minden korosztály, összesen 126 gyermek mutatkozott meg a két és félórás, 50 műsorszámos táncvizsgán a zsúfolt díszteremben.

A gyerekek minden héten készültek a bemutatóra, melyet a szülők is nagyban támogattak. Volt, aki tanórán kívüli járt a foglalkozásra, mások számára pedig kötelező óraként jelent meg. Az evangélikus iskolában egyedülálló módon folyik ez az oktatás, és emellett az intézményben néhány havonta olyan táncesteket, iskolabálakat is rendeznek, ahol a fiatalok szép ruhába öltözve gyakorolhatják a tanult elemeket.
Az első, második, harmadik osztályos diákok az oktatás során olyan játékos alaptáncokat sajátították el, mint a polka vagy a csacsacsa, a nagyobbak pedig már a nehezebb formációkat, a szambát, a bécsi keringőt és a rockyt is megtanulták.

Táncot tanít – 43 éve

Antali Zoltán, a gyerekek tanára elmondta, hogy a tánc – amellett, hogy egy testmozgási forma – több okból is hasznos, fegyelemre nevel, tartást ad és az emberi magatartást is formálja. Antali Zoltán 43 éve foglalkozik a táncoktatással, és úgy látja, a lelkesedés, a táncórák iránti igény nem csökkent az évek során.
Sőt, manapság inkább növekedett, hiszen újra divatba jönnek azok a szórakozóhelyek, ahol retro számokat játszanak, és ahol a fiatalok, vagy akár a felnőttek is megmutathatják azt, amit az órákon tanultak. A táncot, és ezeket a helyeket igénylik is az emberek, hiszen ezek mind a közösségi, társasági életet és az együvé tartozást erősítik, és emellett a kikapcsolódásnak ebben a formájában sok barátság és szerelem is született már.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.