- hirdetés -

314 millió forintból augusztus végére készülhet el a Középdűlő út. A szerződést hétfő délután írták alá.
Szentetornyát és Rákóczitelepet köti össze a Középdűlő, ami a következő hónapokban szilárd útburkolatot kap. Az erről szóló szerződést Németh Béla polgármester és Karakas József, a Swietelsky Magyarország Kft. főmérnöke írta alá hétfőn a polgármesteri hivatalban. Az út- és magasépítéssel foglalkozó céget közbeszerzési eljárás során választották ki, a nyertes kivitelező június elsején veszi át a munkaterületet.
– 1760 méter hosszan készül el az 5 méter széles burkolat, 1-1 méter széles padkával. Ezzel párhuzamosan 1,5 méter széles járdaépítés is lesz – tudtuk meg Karakas Józseftől.
A járda nyomvonala a tervezett út szelvényezés szerinti bal oldalán található (iskola oldalában). A keletkező csapadékvizet egyrészt a már meglévő nyílt, továbbá a kiépítendő szikkasztó-vízelvezető földmedrű árok gyűjti majd össze. Ez szintén a szelvényezés szerinti bal oldalon található.

Szerződéskötés - Németh Béla és Karakas József (Fotó: Melega Krisztián)
Szerződéskötés - Németh Béla és Karakas József (Fotó: Melega Krisztián)
Az út kiépítésének összköltsége 314 millió forint. Ehhez Orosháza önkormányzata a Dél-alföldi Operatív Program pályázatán 197 millió forint uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert. A 314 millió forinton felül pluszköltségként jelentek meg a kisajátítási díjak – ez mintegy 30 ingatlant érintett.
Németh Béla polgármester kiemelte, hogy a megépülő (egynyomú, kétirányú forgalmat lebonyolító) útnak köszönhetően javul a megközelíthetőség, korszerűbb és biztonságosabb lesz a közlekedés. Az út tehermentesíti majd a környező utcákat, felértékelődnek az ott található ingatlanok is, és nem utolsó sorban lehetőség adódik a gyopárosi üdülőrész terjeszkedéséhez.

Jövő héten indul a munka – szakaszosan, vagyis nem az egész nyomvonalat érintően. Az ott élők megértését és türelmét kérik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.