- hirdetés -

A Táncsics gimnázium diákjai ismét készülnek a FOOD4U európai videofesztiválra.
Az elmúlt években az olaszországi nemzetközi diákfilmes seregszemlém rendre kiváló eredményeket értek el, tavaly pedig elhozták a különdíjat.
A mostani filmhez az ötletek már régebb óta megfogalmazódtak, azonban az elmúlt napok/hetek időjárása nem tette lehetővé, hogy szalagra rögzítsék a képi elgondolásokat. Az idő viszont gyorsan szaladt, egyre jobban szorított a határidő, így múlt héten csütörtökön – bár a hűvös idő és a szemerkélő eső most sem nagyon kedvezett – leforgatták a videospothoz szükséges jeleneteket.

A Kossuth utcán forgatták az új filmet (Fotó: Táncsics stúdió)
A Kossuth utcán forgatták az új filmet (klikk a képre) Fotók: Táncsics stúdió
A több órás munka keményen igénybe vette a csapatot: a szereplőket a színészi teljesítményre való odafigyelés mellett a „megfagyás” veszélye fenyegette, a technikai stábtól pedig komoly koncentrációt igényelt, hogy minél jobb, kifejezőbb felvételek születhessenek.
Minden jelenetet többször és több kameraállásból is felvettek. Volt olyan, amelyiket tízszer kellett megismételni. A Kossuth utca járókelői érdeklődve figyelték, amint a csapat fegyelmezetten, de jó hangulatban tette a dolgát. A jelenetek jól sikerültek, s bár még a munka egy része hátra van (vágás, utómunkák), de bíznak benne, hogy ismét elismerésre méltó filmet sikerül majd összeállítaniuk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.