- hirdetés -

Több éves mitsubishis év után nagy váltáson van túl az orosházi Kárai Tamás, az elmúlt év Eb 2. helyezett autocross versenyzője: lecserélte a Lancert és egy teljesen új márkát választott, egy Skoda Fabia WRC „személyében”.
A váltás okairól faggattuk az orosházi sportembert.
-A cserének konkrét oka nem volt, csak egy cél vezérelte a csapatot: újítani kell, valamit fel kell mutatni 2010-ben. Majd jött egy lehetőség, melyet nem lehetett kihagyni. A tavalyi év végén már folyamatosan ötleteltünk, milyen változásokat kellene elvégeznünk a Mitsubishin, hogy kiküszöböljük az apróbb hibákat és ledolgozzuk a hátrányunkat. A végső döntés, azonban teljesen más irányba terelte a dolgokat. Már eddig is nagyon jó kapcsolatot ápoltunk Rolf Vollanddal, aki eladásra kínálta azt a Fabiát, amivel 2009-ben Makarov bajnok lett. Időközben sikerült megállapodnunk, már itthon van az autó és új designt is kapott.

Kárai már itthon teszteli az új autót
Kárai már itthon teszteli az új autót
Milyenek az első tapasztalatok?
– Sokat nem tudtam még vele menni, mert rögtön nekiestek a szerelőim és a szükséges dolgokat végezték el rajta. Az első benyomásaim viszont abszolút pozitívak. Úgy gondolom könnyű lesz megszokni az új autót, bár egy teljesen máshogy működő és viselkedő gépről van szó. Ami rögtön az első kilométereken feltűnt, az a futóműve és az úttartása. Rendkívül stabil és jól kormányozható. A váltó is teljesen más, mint amilyet a Mitsubishiben megszoktam: hosszabb az első sebességi fokozat és a különböző áttételek is más-más tartományban fejtik ki hatásukat – nyilatkozta az OrosCafe.hu-nak Kárai Tamás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.