- hirdetés -

Május 14-én rendezte meg hagyományos gyermeknapi majálisát az Eötvös József tagintézmény a rákóczitelepi sportpályán. Az alábbi beszámolót kaptuk a rendezvényről.
Nagy várokozással tekintett mindenki a nap elé, hiszen reggel sötét felhők gyülekeztek az égen. Az időjárás azonban kegyes volt, s így gyönyörű napsütésben, a szabadban, sok mozgással egybekötve tölthették el a gyerekek ezt a tartalmas napot. A megnyitót követően 2.b osztályosok mókás produkciójával indult a bemutatók sora, melyet aerobic, karate és birkózás követett.

Barkácsolás és versenyek

A diákok között nagyon népszerű volt a Ki mit tud?, szép számmal mutatták be tánc- és ének tudásukat. Mindemellett lovaskocsikázás, tűzoltóautó, körhinta, illetve barkácsoló játszóház is színesítette a programot, ez utóbbi a békéscsabai Diáktanya munkatársai jóvoltából. A logikai játékok mellett természetes anyagokból és papírból gyönyörű emlékeket készíthettek a gyerekek: virágkompozíciót, papírsárkányt, színes forgót, illatos kispárnát és origamiképeslapot.

Napsütésben sok mozgással, sok mókával (klikk a képre) Fotók: Pirer Kata
Napsütésben sok mozgással, sok mókával (klikk a képre) Fotók: Pirer Kata
A Mi-Értünk Egyesület szakemberei drogprevenciós és életmód témában beszélgettek a felső tagozatos diákokkal. Nem hiányozhattak a nap folyamán a sportvetélkedők sem, ahol minden évfolyam összemérhette erejét kötélhúzásból és fociból. A váltóversenyen nagyon sportszerű küzdelem zajlott az a, b és c osztályok között, s jutalomként mindenki értékes ajándékokat kapott: füzettartót, fülhallgatót, DVD lemezt illetve fagyi-, pizza-, és körhintajegyeket. A nap végét a rákóczitelepi kisdiákok modern tánc bemutatója zárta.
Jó alkalom volt ez a program arra, hogy az összetartozás érzését erősítse a tanulókban. Az ajándékokat és a játszóházat nyertes pályázati forrásból tudta támogatni az iskola, ami köszöni a felajánlásokat is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.