- hirdetés -

Az evangélikus iskolában az intézmény tanárai a környék pedagógusaival ismertették, milyen szakmai tapasztalatokat szereztek az elmúlt évben.
A Székács József evangélikus iskola a 2009/2010-es tanév elejétől kezdett újszerű módszereket alkalmazni az oktatásban egy óvodai, két alsó és egy felső tagozatos, valamint három gimnáziumi osztállyal a TÁMOP 3.1.4 program keretében.
– A szövegértés-szövegalkotás kompetenciaterület oktatása a 4.b és a 8/6-os osztályokban valósul meg. Az idegen nyelvi kompetenciaterületen ez a 9/6 osztályban a németórák alkalmával történik. A matematika kompetenciaterületet pedig teljes lefedettséggel vezették be a 2. b és a 10/6 osztályban. Emellett a 10/4 osztályban a gyerekek szociális kompetenciáját erősítik a pályázat jóvoltából.
A tömbösített órákon kívül a pályázat teljesítésének feltétele az is, hogy az iskolában két témahetet és egy három hetet meghaladó projektet szervezzenek. Ez utóbbi most zajlik a gimnáziumban, témája: „Orosháza, élhető város?” A program keretein belül szinte az összes tantárgyat bevonják, így a 9/6-os osztályba járó diákok megismerkednek a város történelmével, jellegzetes épületeivel, a templommal és a városi eseményekkel – tudtuk meg Schmittinger Anikó szakmai vezetőtől.

Újítások oviban, alsóban, felsőben és gimiben

Május 10-én „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” címen kistérségi-tantestületi ismeretközvetítő napot tartottak az intézményben. A város és a térség pedagógusai bemutatóórákon és műhelymunkákon vettek részt.

Fazekas András az olajválságról adott elő (Fotó: Dér Tamás)
Fazekas András az olajválságról adott elő (Fotó: Dér Tamás)
Többek közt láthatták, hogyan működik egy szociális kompetenciát fejlesztő óra Fazekas András vezetésével a 10/4-es osztályban, ahol ezúttal az olajválságról esett szó, pontosabban arról, hogy mikor és miért lesz vége az olajkorszaknak. Újszerű tanulásszervezésre is láthattak példát a tanárok, megismerkedhettek a tantárgytömbösítés tapasztalataival, valamint a projekthetek szervezésével és előnyeivel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.