- hirdetés -

A kisegítő iskola bezárása ellen tiltakozott a Jobbik helyi szervezete szombaton.
Mint megírtuk, a megyei fenntartású Hunyadi iskola bezárás előtt áll. Mintegy 70 sérült gyermeknek Magyarbánhegyesre kellene átjárnia iskolába a következő tanévtől. Ez ellen szervezett tiltakozó akciót a helyi Jobbik. A városháza előtti téren mintegy 100 fő gyűlt össze.
A helyi alelnök, Jámbor Nándor beszédében kiemelte, pénzügyi döntés született, nem pedig szakmai.
— Az iskola bezárása mögött csak gazdasági megfontolás áll, a gyerekek érdekeit nem vették figyelembe. A megye egyszerűen nem akarja elveszíteni az EU-s támogatást, amiből a magyarbánhegyesi intézményt felépítették, ezért a fogyatékkal élő gyerekeket  ejtőernyősökként akarják átdobni Orosházáról ebbe az iskolába.
Jámbor szerint nincs garancia arra, hogy a szülőknek, pedagógusoknak tett ígéreteit (például ingyen utazás) a megye betartja. Úgy vélte, újabb gazdasági nehézség esetén a megígért kedvezményeket elvonhatják, az ok megint a pénz lesz.

Jámbor Nándor beszél a tiltakozáson (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Jámbor Nándor beszél a tiltakozáson (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Hangsúlyozta, hogy hazánk számos esetben nyújt segítő kezet más bajba jutott országnak, itthon is ezt kellene tenni.
– A cunami sújtotta országokban iskolákat építünk, miközben a mi iskoláinkat bezárják! Pedig a mi gyerekeink is érdemelnek annyit, mint a Föld másik oldalán élő társaik!
Jámbor az OrosCafé.hu-nak elmondta, azért szervezték a demonstrációt, hogy felhívják a figyelmet erre a rendkívül nehéz helyzetre. Azt szeretnék elérni, hogy egyházak, civil szervezetek, pártok, a most megalakuló nemzeti ügyek kormánya álljon ki az orosházi és környékbeli gyerekekért. Jámbor kiemelte, a megoldást szorgalmazzák.
A rendezvényen számos érintett szülő, az iskola volt pedagógusai és szimpatizánsok vettek részt. A jelenlévők között körbejárt az iskola megmaradását szorgalmazó aláírásgyűjtő ív is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.