- hirdetés -

Jöjjenek látásira mi minden ékes sokaság lesz ott látnivaló! Felsorolni is sok.
Remeknek ígérkezik a Mi majálisunk elnevezésű rendezvény Gádoroson a Béke téren május 8-án szombaton. Számtalan program, látni- és kipróbálnivaló vár minden érdeklődőt.
Az egész napos rendezvény előestéjén, pénteken a Fehér Körös Táltos Dobkör dobolása mellett tűzgyújtás, majd szalonnasütés várja az érdeklődőket.
Másnap 10 óra előtt köszöntő lesz, ezt követően ifjú legények állítják fel a májusfát, a felszalagozott jegenyét. Délelőtt fellép a gádorosi Búzavirág Gyermeknéptánc Csoport, majd a GFR motoros klub büszkeségei következnek és megismerkedhetnek az ősi magyar harci kultúrával, a barantával is.

Kőleves és karikásostor

A déli harangszó kíséretével kicsik és nagyok kőlevest fogyaszthatnak. A népmeséből ismert a recept, ezért a leveshez kora reggeltől várják a hozzávalókat, ki-ki amit tud a leveshez adni. Délután, 13 órától a sütésben ügyes háziasszonyok mutathatják meg tudományukat. A jelentkezők süteményeinek kóstolása és dicsérete a közönség feladata lesz. Gyermekek éneke és dr. Bene Gábor előadása (régi és aktuális dolgok, a Szent Korona Tana) is gazdagítja a délutánt. Dévai Elemér Atilla, a Magyar Asztrológiai Társaság tanácsadója Mátyás király életéről, tetteiről a csillagbölcseletek tükrében mesél a hallgatóságnak.
A kapcsolódó programok egész nap a vendégsereg rendelkezésére állnak. Az ügyesebbeket zsákban futás, kötélhúzás, gyűrűdobás, ügyességi diótörő, lengőteke várja. Az éhesek maguk is megsüthetik kürtőskalácsukat. A kísérletező kedvűek csikós legényektől megtanulhatják azt is, hogyan kell a karikásostorral bánni és lóra is pattanhatnak. Lesznek kézműves termékek, fafaragás, csuhébabakészítés, készülnek hagyományos csokoládéfinomságok. A kisebbeknek a meséről sem kell lemondania, a történetek a szó és a diavetítő segítségével elevenednek meg. Aki pedig fűben és fában keresi az orvosságot, az itt megtalálja, gyógynövénytanácsok és a hagyományos gyógymódok ismertetője várja az érdeklődőket.

Tehát május 8-án majális Gádoroson a Béke téren! A szervező Magyarok Szövetsége Gádoros mindenkit nagyon sok szeretettel vár. Bővebb információért hívja az alábbi telefonszámot: 06 20/25-30-344.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.