- hirdetés -

Az aradi nemzetközi Ezüst Hóvirág Fesztiválról szóló beszámoló a harmadik részéhez érkezett.  Nagy Krisztina ének tanszakos növendékei is sikerrel szerepeltek a versenyen.
Az Ezüst Hóvirág Fesztiválon a társastáncos és a moderntáncos megmérettetések mellett egy nemzetközi énekverseny is volt, amit 2010. április 12-én rendezték meg Aradon. A versenyzők igen sok helyről érkeztek, többek közt az USA-ból, Svájcból, Hollandiából, Bulgáriából, Szerbiából, Moldáviából és természetesen Romániából.

Németh Ibolya második lett
Németh Ibolya második lett
Mintegy 45 fő mérettetett meg ezen a napon. Három csoportban jelentkezhettek a diákok: a 6-10, a 11-14 és a 15-18 éves növendékek kerültek egy-egy korcsoportba. Nagy Krisztina énektanár négy növendéke – Németh Ibolya, Nagy Vivien, Bakos Bettina és Halupa Zoltán – indult a versenyen.
Bakos Bettina a 11-14-es kategóriában, a többiek pedig a 15-18-asban szerepeltek. Halupa Zoltán már korábban is volt ezen a hangversenyen. Akkor a 15-18 éves kategóriában különdíjas lett. Az idei énekversenyen a Liszt Ferenc művészeti iskola mind a négy ének tanszakos diákja fantasztikusan szerepelt.
A 11-14 éves kategóriában Bakos Bettina különdíjas lett, a 15-18-asban Németh Ibolya második helyezettként, Nagy Vivien és Halupa Zoltán pedig különdíjasként végzett. A diákok teljesítményét oklevéllel és édességcsomaggal jutalmazták.
A fiatalok tanára, Nagy Krisztina büszkén értékelte a teljesítményeket:
– Nagyon büszke vagyok mind a négy tanulómra, mert idén nem csak ezen a versenyen állták már a sarat, sőt sokkal több helyen, mint amire számítottam. A versenyeken kívül ott volt még a Bolondos Este című koncertünk és a Dzsungel könyve is, ahol szintén nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Ezek a gyerekek az idén nagyon sokat dolgoztak. Nekem elég nagy a teherbírásom és mindig bosszantott, ha nem mindenki olyan tempóval dolgozik, mint én. Úgy érzem, hogy ebben a tanévben megértették a gyerekek, hogy mit és hogyan akarok csinálni, és felvették a tempómat. Ennek láthatóan meg is van az eredménye.
Gratulálunk a növendékeknek és tanáruknak!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.