- hirdetés -

A május 3-án, hétfőn 15 órakor kezdődő képviselő-testületi ülés témája a tervezett szennyvízberuházás lakossági önrésze.
Orosháza egyes városrészei még most sincsenek csatornázva, de hosszú idő óta előkészítés alatt állt egy nagyszabású terv, mely ezt oldaná meg. Az ehhez benyújtott pályázat a második forduló előtt áll, amihez már csatolni kell a lakossági önrészről szóló tervezett összegeket is. A jelenlegi számítások szerint 6,7 milliárd forint + áfa összegbe kerül majd a beruházás, ehhez állapítják meg a lakossági önrészt, de előbb egy Víziközmű Társulatot is kell alakítani.
A beruházás 4290 telket vagy ingatlant érint összesen. Az előterjesztés többfajta konstrukcióval számol jelenleg a lakossági befizetéseket illetően.
Azoknak, akik Lakás-takarékpénztári (LTP) befizetéseket vállalnak, minden hónapban be kell fizetniük egy előre meghatározott összeget. Ez a jelenlegi tervezet szerint 2.490 Ft/hó. Ezt 96 hónapos futamidőre számítják, és az LTP esetében jár hozzá 30 %-os állami támogatás és kb. 3 % kamat.
Akik nem kívánnak vagy nem tudnak szerződni az LTP-vel, azoknak nem jár az állami támogatás és nincs kamat sem, így az ő havidíjuk magasabb, 3.000 Ft/hó, szintén 96 hónapra számítva.
Az önkormányzat a társulati hitelhez 790 millió forint készfizető kezességet vállal.
Ezek az összegek egyelőre csak tervezetek, hiszen a pontos pénzügyi helyzet majd csak a közbeszerzés lezárultával válik ismertté. (A teljes előterjesztést ide kattintva olvashatja el)

Az ülést élőben közvetít az OrosCafé.hu és a városi televízió.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.