- hirdetés -

Április közepén Aradon rendezték meg a nemzetközi Ezüst Hóvirág Fesztivált. Ez a találkozó valójában egy verseny, ahol különböző művészeti ágakban mérkőzhetnek meg a gyerekek.
Olvasóink három részben tájékozódhatnak a verseny eredményeiről, hiszen ezen a találkozón a Liszt Ferenc művészeti iskola modern- és társastáncosai, valamint az ének tanszakon tanuló diákok is megmutatták tehetségüket. A gyerekek ismét bizonyítottak. Érmekkel, serlegekkel tértek haza Aradról. Elsőként a társastáncos növendékek sikereiről számolunk be.
A Horváthné Kriczki Zita táncpedagógus tanítványaiból álló Smaragd társastánc csoport latin táncok kategóriában indult a 10-14 éves korosztályban. Indultak még ezen a versenyen a mieinken kívül többek közt litvánok, szerbek és románok is.

A Smaragd csoport táncosai a művészeti fesztiválon (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A Smaragd csoport táncosai a művészeti fesztiválon (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Horváthné Kriczki Zita táncosai már az előző évi aradi versenyen is jól szerepeltek. Akkor második és harmadik helyen végezett a Smaragd csoport a standard és a latin kategóriában. A 2009-ben Szegeden megrendezett Moderntánc találkozón is a zsűri kiemelte a gyerekek pontosságát és térformáik precízségét.
Idén az Ezüst Hóvirág versenyen a társastánccsoport Latin-mix című koreográfiájával a második helyen végzett. Elismerésül serleget, érmeket és okleveleket kaptak a növendékek.

A Smaragd csoport tagjai:
Török Dávid- Gelegonya Bernadett, Bacsur Péter – Csiki Sarolta, Gulyás Gergő – Hetényi Alexandra, Káposzta Dániel – Németh Alexandra, Molnár Márk – Németh Brigitta, Tóth Krisztián – Tóth Anikó, Hegedűs Patrik – Hegedűs Kinga

Gratulálunk a növendékeknek és tanáruknak!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.