- hirdetés -

Az este folyamán befolyt összegből a rászorulókat segítik majd.
A Nemzetközi Szent György Lovagrend Békés Megyei Priorátusa május elsején immár harmadik alkalommal rendez műsoros jótékonysági bált a művelődési házban. A rendezvény célja az orosházi rászorultak támogatása.

Lovagi erények és eszmék

Az első bálon 250 ezer forint, a második estén pedig 400 ezer forint folyt be a támogatók jóvoltából. A pénzadományt igen széles körben használták fel. Segítették a rászoruló gyerekek tankönyv vásárlását, színes televízióval, automata mosógéppel és pénzzel segítették a Családok Átmeneti Otthonát, a Teréz utcai Idősek Otthonát, valamint a Hajléktalanszállót.
Száraz kutyaeledellel támogatták a kutyamenhelyet, három gyulai árvaotthonban osztottak karácsonyi ajándékcsomagot, valamint egy Kovászna megyei szakközépiskolába juttattak el szakkönyveket. Az idén befolyt összeget is hasonló nemes célokra szeretnék fordítani.
– A terveink között szerepel, hogy ösztöndíjjal támogatnánk egy-egy hátrányos helyzetű tehetséges középiskolai tanulót. A mintegy 30 ezer forintos összeget minden tanév végén kapná meg az a diák, akinek magatartása, tanulmányi eredménye megfelel – ha lehet így fogalmazni – a lovagi erényeknek és eszméknek – hangsúlyozta Antal László prior.
A jótékonysági esten svédasztalos vacsora mellett zenés, táncos műsor várja az érdeklődőket. Közreműködik Antali Zoltán táncpedagógus és tanítványai, Józsa Mihály színművész és a Sylver együttes.

Jegyek elővételben még kaphatók. Érdeklődni Antal Lászlónál a 06-20-9627-265 telefonszámon lehet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.