- hirdetés -

A Családok Átmeneti Otthonának lakóit ajándékozta meg pénteken a lovagrend.

A Nemzetközi Szent György Lovagrend Békés megyei Priorátusa a nehéz körülmények között élő, jelenleg a Családok Átmeneti Otthonában tartózkodó 26 gyermeket és 12 szülőt ajándékozta meg egy ünnepség keretében.

Az apróságok megszeppenve várták, vajon most mi fog történni. Majd elkezdődött az ünnepség, melyen elsőként a lovagrend képviseletében Antal László prior köszöntötte a megjelenteket.

Beszédében kiemelte, a Mikulás a szeretet jelképe, egy olyan érzelmi töltés, amire mindenkinek szüksége van, főleg a gyermekeknek. A szeretet nem csak családi szintű érzés, hanem egyéb közösségek alapvető érzése is, melyben szintén kialakulhat olyan erős kötelék, mint egy családban. Egy szertő közösségben pedig a nehéz időszak is könnyebben átvészelhető – hangsúlyozta Antal László.

Majd a gyerekek – akik közül a legfiatalabb 1 hónapos, a legidősebb 17 éves – énekkel várták a nagyszakállút, aki  hamarosan megjelent. Ki verssel, ki dallal kedveskedett a Mikulásnak, aki ezután átadta ajándékát az otthon lakóinak. A sok finomsággal teli csomagot nagy örömmel fogadták a gyerekek, többen gyorsan meg is nézték, mi mindent rejt.

– Ezzel a kis ünnepséggel megpróbáltuk az itt lakók életében enyhíteni az otthon, a család hiányának érzését. Ha csak rövid időre is, igyekeztünk elfeledtetni gondjaikat, és egy kis mosolyt, melegséget varázsolni a mindennapok forgatagába – hangsúlyozta Antal László.

A látottak alapján ez sikerült is, az őszinte gyermekmosoly igazolta, ez a nap más volt, mint a többi, örömmel teli.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.