- hirdetés -

Amatőrök alkotók és valódi művészek, gyermek és felnőtt tanulók képző- és iparművészeti munkái a Tavaszi Művészeti Fesztivál első eseményén.
A tavasz legnagyobb kulturális eseményét április 12-én tizedjére nyitották meg. Az idei rendezvény első programját a Művészetek Házába szervezték. Ezen az iskola növendékei mellett felnőtt diákok is bemutatkoztak képző- és iparművészeti munkáikkal. Őket és az érdeklődőket Pribék Endre köszöntötte, kinek több tanítványa is megjelent alkotásaival ezen az eseményen.
Közel tíz napon át tart majd a fesztivál. Ennek keretein belül minden nap este 6 órakor várják a szervezők programjainkra a közönséget, akik a képző- és iparművészeti kiállítás mellett zenei műsorokon, táncgálán és egy színházi előadáson vehetnek majd részt. (Előzetest itt olvashat, programokat itt talál.)
A kiállításon, a helyiek mellett Bunna Julianna, pécsi fazekas is bemutatkozott munkáival.
– Leginkább a természethez kötődő tárgyaimat hoztam el Orosházára. Gyermekkorom óta nagyon szeretem az erdőt, a növényeket, a virágokat, és ehhez kötődnek az általam készített tárgyak is. A kiállítás első részében beültethető kerti kaspók találhatók, melyek közül néhány be is lett ültetve a hozzá illő növényekkel. Néhány vázám is van még itt, amik leginkább lakásba illő darabok, és a végén pedig egy-két fantáziatárgy. Nem találkoztam még az itt alkotó gyerekekkel, de most, a kiállítás jóvoltából néhány munkájukkal megismerkedhettem. Úgy gondolom, hogy nagyon szép dolgokat készítenek. Nagyon gazdag a tárlat – mesélte Bunna Julianna.

Egyedi virágkaspó (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Egyedi virágkaspó (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Fedezzük fel a tehetséget

Riczánné Muzsik Ibolya, a Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatónője a tavaszi fesztivál céljáról mesélt.
– A tizedik alkalommal megrendezett fesztivál célja a kezdetekben is az volt, és ma is az, hogy egyrészt az Orosházán, valamint a környéken élő fiatalok, a fiatal tehetségek bemutassák a tudásukat, másrészt pedig, hogy a lakosok megismerjék őket. Nem utolsó sorban pedig az a cél, hogy olyan tehetségeket fedezzünk itt fel, akik alkalmasak lesznek később is erre a nagyon szép pályára.
Az igazgatónő a szervezés mellett mint kiállító is jelen volt a képzőművészeti tárlaton.
– Amatőr szinten festegetek. Ez nálam hobbi, szívesen csinálom, de azért még nem nevezném a munkáimat művészeti alkotásoknak. Három képemet hoztam el, amik a természetet próbálják meg visszatükrözni abból a szemszögből, ahogyan én látom. Ez az első kiállításom. Pribék Endre tanár úrnál tanultam festészet szakon, és most az ő volt tanítványai is kiállítanak, köztük én is – tudtuk meg Riczánnétól.

A fesztivál következő programja április 13-án este 6 órakor lesz a Művészetek Házában, ahol Tanári hangverseny várja az érdeklődőket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.