- hirdetés -

Tizedik alkalommal veszi kezdetét a Tavaszi Művészeti Fesztivál, amely elsődlegesen a növendékek számára biztosít egy reprezentatív bemutatkozási lehetőséget. Riczánné Muzsik Ibolya, a művészeti iskola igazgatója az eseménnyel kapcsolatban kiemeli annak fontosságát, hogy a város lakói az évek során figyelemmel követhetik a tanítványok fejlődését, betekintést nyerhetnek az iskola munkájába.
– Az évek során több ezer fiatal mutatkozott itt be, akik közül sokan ma már e szép hivatást professzionális szinten gyakorolják – hangsúlyozza Riczánné.

Bohókás előadások is várhatók (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Bohókás előadások is várhatók (klikk a képre)
Fotók: Kecskeméti Krisztina
– Iskolánk mintegy 800 diákját megmozgatja a ma elinduló fesztivál, a legjobbak kapnak lehetőséget arra, hogy közönség elé álljanak. Ez az alkalom arra is jó, hogy ismét felhívjuk a figyelmet a művészet-oktatás jelentőségére. A zenével, tánccal, képzőművészettel való nevelés hatékonysága mellett nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy tanítványaink délutánonként értelmes, alkotó közösségekben töltik idejüket, így kisebb eséllyel keverednek rossz társaságba.
– Milyen újdonságokkal jelentkeznek idén?
– Az oktatásban, így a művészeti oktatásban is állandó megújulásra van szükség. A fesztivál programjában is megmutatkozik ez az igényünk: növendékeinken kívül tanáraink is hangversenyt adnak, volt tanítványaink is koncerteznek, és musical-bemutatót is tartunk: A dzsungel könyvét láthatják. Ősszel bővíteni kívánjuk a középfokon tanulók létszámát, és kínálatunkat kiegészítjük a színjátékkal is.
A különböző művészeti ágak egyaránt helyet kapnak az április 12-23-ig tartó programban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.