- hirdetés -

Az országismereti vetélkedőn, valamint a vers és prózamondó versenyen is egyaránt jól szerepeltek az orosházi diákok.
A Német Kisebbségi Önkormányzat a múlt héten rendezte meg a Thüringiai napokat. A rendezvény keretében március 29-én, a Táncsics gimnáziumban Thüringiáról szóló vetélkedőt tartottak.  A megmérettetésre 24 csapat nevezett, akiknek tagjai a város és a környező települések középiskoláiból érkeztek.
A versenyen az alábbi eredmények születtek:
Nem általános tantervű osztályok versenyében első helyezést ért el Mühlhausen csapata 131 ponttal (Táncsics gimnázium) , második lett Schmalkalden csapata (TMG), míg a harmadik helyen a Bach csapat végzett (TMG).
Az általános tantervű osztályok versenyében első helyezést ért el Erfurt csapata (Székács József evangélikus iskola), második Rudolstadt csapata (TMG) lett, míg a harmadik helyen Naumburg csapat (TMG) végzett.

Versben és prózában is otthon voltak

Március 31-én a Székács iskolában rendezték meg a hagyományos vers és prózamondó versenyt. A megmérettetésen az alábbi orosházi eredmények születtek:
Versmondóknál 5-6. évfolyamon második helyen Szabó Roland végzett (Czina Sándor tagintézmény)
9 – 10. évfolyamon harmadik helyezést ért el Horváth Dönis (Táncsics gimnázium), különdíjban Kozma Éva (Táncsics gimnázium) részesült.
11 – 12. osztályosoknál harmadik lett Benkő Gábor (Táncsics gimnázium).
Prózamondásban 5-6. évfolyamon első lett Szilassi Beáta (Vörösmarty tagintézmény), szintén első helyen végzett Szilassi Krisztina (Vörösmarty tagintézmény), második lett Melis Gerda (Táncsics gimnázium). Különdíjban részesült Kristofóri Botond (Vörösmarty tagintézmény).
7-8. évfolyamon első lett Székács Kamilla (Vörösmarty tagintézmény), második helyezést ért el Pribelszki Norbert (Székács evangélikus iskola), míg a harmadik helyen Tószeczki Réka (Vörösmarty tagintézmény) végzett.
9-10-11-12. osztályosoknál második lett Horváth Dorina (Táncsics gimnázium), míg a harmadik helyen Káposzta Mercédesz (Táncsics gimnázium) végzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.