- hirdetés -

Péntek délután megtörtént a hivatalos átadás, így lassan visszatér a versenysport és az iskolai testnevelés a városi sportcsarnokba.
Három hónappal ezelőtt kezdődött az Eötvös téri sportcsarnok felújítása, így minden sport- és közéleti esemény a Táncsics csarnokba költözött erre az időre. A felújítás fázisait mi is nyomon követtük, és április 9-én megtörtént a hivatalos avatóünnepség is.
– Nehezen elviselt három hónap után sikerült most átadni a megszépült sportcsarnokot, melynek felújítása főleg a női és férfi kézilabdacsapat esetében okozott rendkívüli nehézséget. Köszönet illeti a Táncsics gimnáziumot, hogy befogadta a városi sport képviselőit. Az ottani küzdőtér alkalmas volt bajnoki kézilabda meccsekre, ám a nézőtér már kevésbé volt kényelmes. De örömünkre szolgál, hogy immár hamarosan visszatérhetnek a csapatok és a szurkolók az Eötvös csarnokba, ahol méltó körülmények között játszhatnak – mondta avatóbeszédében Németh Béla polgármester.
A városvezető kiemelte, hogy példaértékű az orosházi képviselő-testület azon törekvése, amit Orosháza sportjáért, az utánpótlás nevelésért és a tömegsportért tett az elmúlt időben.
– Orosháza rendkívülien fontosnak tartja a sport támogatását, 2009-ben megközelítően 300 millió forintot költöttünk a város sportjára. Ennek meg is van az eredménye, a sportegyesületek és maguk a sportolók ezt sokszorosan meghálálják kiváló eredményeikkel. Biztos vagyok benne, hogy a csarnok modern külseje és megújult küzdőtere még az eddigieknél is jobb eredményeket fog hozni, hisz újra méltó körülmények között lehet edzeni és versenyezni – fogalmazott a polgármester.

Németh Béla polgármester avatóbeszéde a megújult csarnokban (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Németh Béla polgármester avatóbeszéde a megújult csarnokban (klikk a képre)
Fotók: Kecskeméti Krisztina
Németh Béla kifejezte köszönetét a kivitelezőnek, hogy az elmúlt 3 hónap alatt ilyen kiváló munkát végzett. Emellett megköszönte a jelen lévő Dancsó József alpolgármesternek és Varga Zoltán önkormányzati miniszternek hogy a felújításra beadott pályázatért lobbiztak, annak sikerét segítették.
– Egy sportcsarnok nézők nélkül elhagyatott, ezért remélem, hogy minél több eseményen megtelik a lelátó, és a szurkolók buzdítjuk a mieinket – zárta megnyitó beszédét a város első embere.
A kivitelezésről beszélt Szederháti István projektmenedzser, aki elmondta, hogy az Eötvös iskola felújításának első szakasza ezennel lezárult.
– Az 500 millió forintos összegből mintegy 100 millió forintba került a sportcsarnok megújítása. Ezzel nem csak a versenysport, hanem az iskolai testnevelés is visszatérhet a régi kerékvágásba. Az Eötvös iskolában május 28-án befejeződik a tanítás, és ekkor az iskola belső tereit is átveszik a kivitelezők, akik a teljes épületet felújítják augusztus 15-ig.
A hivatalos megnyitó után folytatódott a csarnokavatás, stílusosan sporttal, melyben főszereplő a kézilabda.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.