- hirdetés -

A 30 éves Könd utcai óvoda épületére szeptemberre kerülhet új tető.
A 70-es évek végén épült a Könd utcai óvoda. Folyamatosan renoválni kellett az épületet, az elmúlt évek alatt az önkormányzat jelentős költséget fordított a felújításra, karbantartásra. A tető gondja őszre megoldódhat, Orosháza ugyanis nyert egy pályázaton.
– Az utóbbi időben többször tapasztaltuk, hogy a beázások következtében akadozott az áramellátás. Pályázati lehetőségre vártunk, ami az Önkormányzati Minisztériumnál adódott. A megnyert pályázatnak köszönhetően egy magastető építését szeretnénk megvalósítani. A beruházás  a minisztérium által biztosított 17,9 millió forintos támogatásból és az önkormányzat saját erejéből tevődik össze, így az összköltség 22,9 millió forint – tudtuk meg Bagi Lászlótól, a városfejlesztési osztály vezetőjétől.
A projekttel 2011 első felében kell elszámolni. Nincs meghatározva, hogy ezen belül mikorra kell kész lennie a beruházásnak. A tervek szerint amint megérkeznek az engedélyek, és lefolytatják a tendereztetést, a vállalkozók kiválasztásának eljárását, elkezdik a munkálatokat. Ez várhatóan nyáron lesz, így az új tanév kezdetére, szeptember elejére készülhet el az új tető.

A tervek szerint szeptemberre kerülhet új tető az óvodára
A tervek szerint szeptemberre kerülhet új tető az óvodára
Orosháza testülete 2008. évi döntésének megfelelően a Könd utcai óvodában már részben történt egy energetikai felújítás és nyílászáró csere, azonban tovább figyelik a pályázati lehetőségeket, hiszen az épület gépészeti és elektromos hálózata felújításra vára, illetve a hőszigetelést is el szeretnék végezni az épületen.

Az előfinanszírozott pályázaton 12 Békés megyei település nyert, valamennyi támogatott település pénteken írta alá a támogatási szerződést. Az Önkormányzati Minisztérium honlapján olvasható információk szerint jövő héten utalják a megnyert összegeket a településeknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.