- hirdetés -

Húsvét ünnepén a katolikus egyház számos eseményre várja a hívőket. Fazakas Attila plébániai kormányzótól megkaptuk a nagyhét programját.
Nagycsütörtökön az esti szentmise a szokott időben, 18 órakor kezdődik, az utolsó vacsora emlékére. A záró áldás után a szentséget átvisszük a Szent Rita-oltárhoz, ahol őrizni fogjuk. Ezt követően oltárfosztás, majd egy félórás virrasztás lesz a szentségi Jézus előtt.
Nagypéntek szigorú böjti napunk. 18 órakor kezdődik Urunk szenvedésének megünneplése, amelyben igeliturgia, hódolat a Szent Kereszt előtt és szentáldozás lesz.
Nagyszombaton a húsvéti vigília, előesti szentmisénk 19 órakor lesz. Benne tűzszentelés, húsvéti örömének, igeliturgia, mindenszentek litániája, vízszentelés, katekumenek megkeresztelése, keresztségi fogadalom megújítása, majd a szentmise záró áldása után városi körmenetben mutatjuk meg a világnak a feltámadt Krisztust. Ezt követően (visszaérve a templomba) Te Deum, szentségi áldás, majd a pápai és a nemzeti himnusszal zárjuk az ünneplést.

Kérem a kedves Testvéreket, hogy aki teheti, hozzon magával fehér gyertyát, hiszen az ünnepléshez erre nagy szükség van. Kérem, a nagyhét minden eseményére minél többen jöjjenek el, hogy méltó, keresztény módon tudjuk megünnepelni Krisztus kínszenvedését, halálát és feltámadását.

Húsvétvasárnap a szokott vasárnapi miserend szerint reggel 8 órától Szentetornyán, 10 órától Orosházán, 11.30-tól Székkutason tartunk szentmisét. Húsvéthétfőn reggel 10 órakor lesz szentmise Orosházán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.