- hirdetés -

Németh Béla polgármester sajtótájékoztatót tartott március 23-án, ahol a főtér pályázat jelenlegi állásáról számolt be.
– A pályázatunk, melyet az orosházi főtér rekonstrukciójára adtunk be az első fordulóban első helyen vált támogatottá, tehát nyert. A második fordulóra – amely idén nyáron lesz esedékes – el kell készíteni a kiviteli terveket – mondta a városvezető, ismertetve a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) határozatát. Hozzátette: bízik benne, hogy ősszel hozzáfoghatnak az építéshez, és 2011 tavaszán már az új főtéren sétálhatnak, pihenhetnek az orosháziak.
A teljes pályázati összeg 950 millió forintot tesz ki. Ebből 750 milliót kap a város a pályázati forrásból, míg a fennmaradó 200 milliót saját forrásból biztosítja Orosháza.
A főtér rekonstrukció a volt Csillag áruház főbejáratától kezdődik, magában foglalja a Szent István szobor körüli területet is. Megújul a házasságkötő terem, a Meszes-kisköz önkormányzati tulajdonú üzleteit – a Taxiállomásra és az Alföld szállóra néző sort – is rendbe teszik. A tér díszburkolatot, kerékpárutat, szökőkutat és egyéb vizes látványelemeket kap majd az elsődleges terv szerint.
– Az Alföld szállót lebontjuk, melynek költsége a megnyert pályázatban szerepel – hangsúlyozta a polgármester. A szálló belső bontását egyébként már korábban elkezdték, erről mi is részletesen beszámoltunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.