- hirdetés -

Dr. Sándor László nevét vette fel az orosházi birkózóterem. Pénteken volt az ünnepi program, emlékekkel telt meg a csarnok.
Péntek délután négy órától rendezték meg az orosházi birkózóterem névadó ünnepségét. Sokan gyűltek össze, hogy emlékezzenek. Emlékezzenek a Mesterre, a Főnökre és az elmúlt évtizedekre, melyre méltán lehetünk büszkék.
– Ismét összegyűltünk, hogy ismét ünnepeljünk – kezdte köszöntőjét az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnöke. Szél Attila elmondta, tavaly megújult a terem, most pedig nevet is kap. Azért most, mert 55 éve annak, hogy dr. Sándor László vezetésével a Traktor Birkózó SE létrejött Orosházán. És azért most, mert 1920-ban döntött az akkori OMTK úgy, hogy birkózó szakosztályt indít.
– Az orosházi sporttársadalom életében rendkívüli alkalom a mai. Van kire emlékezni, van kiről elnevezni egy termet – emelte ki Németh Béla polgármester. Úgy fogalmazott, városunkban a birkózás a sikertörténetek közé tartozik.

Emlékek a Mesterről

Az ünnepi program keretében Fekete Bálint, a Hegedűs Pál Birkózó Alapítvány elnöke elevenítette fel a régi, dicsőséges időket, emlékezett a Mesterre. Köszöntötte még a megjelenteket dr. Dancsó József alpolgármester is, kiemelve a mostani sportolók, a fiatal orosházi birkózók sikereit is.

dr. Sándor László emléktáblája a terem falán (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
dr. Sándor László emléktáblája a terem falán (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Ezer és ezer emlék tárul most fel. Ezt már dr. Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke hangsúlyozta. Azt mondta, Sándor László olyan személyiség volt, mely kevés születik. Megnyerő volt és furfangos, és amit egy versenyzőnek megígért, annak az alapjait meg is teremtette.

Elismerések Orosházának

A szövetség elnöke egy elismerő címet adott át a városnak. Orosháza a Birkózás városa lett. Varga Zoltán önkormányzati tárcavezetőtől miniszteri elismerő oklevelet is kapott a klub, a magyar birkózósport életében végzett több évtizedes munkájáért.
Ezt követően a család nevében Sándor Enikő szólt néhány megható szót, és köszönte meg a kezdeményezést, majd leleplezték az emléktáblát, Bánfi Gábor szobrászművész alkotását.
– Sokat dolgoztak, de megérte – hangsúlyozta az OrosCafé.hu-nak nyilatkozva Szél Attila. A klub elnöke elmondta, hogy volt néhány álmatlan éjszakájuk, de szerencsére nagyon sok emlék gyűlt össze. Tervezik is, hogy összeállítanak egy anyagot, hogy mindenki megismerhesse az elmúlt évtizedeket. Ahogy fogalmazott, egy érdekes, különleges időutazás ez, elsősorban a mostani fiatalok számára.
Az élet értelme a jól elvégzett munkának az öröme – ez volt dr. Sándor László egyik fő hitvallása – tudtuk meg a fiától. Sándor László úgy fogalmazott, édesapjára eddig is és most is nagyon büszke. Ahogy mondta: „Remélem fentről mosolyogva néz ránk.”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.